Monday, November 4, 2013

Yow!

Hi,

Ingat tak aku mention in my last update macam mana i was inspired and still am with one of my lecturers, Dr Anis's. Then lepas tu I keep telling myself "Okay no matter what happens, I want to be an all rounder, a master of all trades. Someone who is not only academically good but also doing well  in other things sports, social life and etc". And standing on the same point I've been actively engage to some of the activities in the faculty . Since I'm not really a good speaker or a debater or have any experiences in mooting (masa foundation dulu sumpah aku tak pernah tahu pun apa mooting tu, nampak tak kampung tahap mana ), I started this first semester of law studies with sports and to be specific netball yaww. Probably because that is the only thing I can do even though I am really a bad player. But because of my determination and passion (Oh please), so I thought like lets give it a try okay? If kau suck liyana jangan berani tunjuk muka dekat pusat sukan lagi haha. I joined few netball tournaments walaupun I suck I know tapi still okaylah dari aku terbongkang tidur dalam bilik takde kerja haha.

We won the third place during the lex familia 2013, that was two or three weeks ago I guess. Then I got selected to represent my faculty for SAF (Sukan Antara Fakulti). When I got the text I was like "Is this a joke? Am I dreaming?"  I am personally honored and proud to be selected as one of the players for the faculty. Bangga la jugak sebab part one ada dua orang jer selected iaitu aku dengan roomate aku, hani (nampak tak nampak tak?) yang lain semua senior part five, part six woo aku salute habis dengan senior senior ni. Aku selalu tanya diri aku bila agaknya aku nak sampai tahap macam ni. Bila?

Then let's talk about study. Ni liat sikit ni. Minngu ni itew ada dua tests, contract law dengan elc (english) and dua dua ni aku tak confident. Dah la minggu lepas aku punya consti test aku tak boleh jawab sebab tak sempat masa bagai adoiii. Jawapan tu dah ada tau dalam kepala ni tapi masa sangatlah mencemburui kita nak buat macam mana, federal constitution pun tak sempat bukak memang tak tau lah nak cakap apa. Bila fikir fikir balik aku rasa macam rugi malam sebelum test tu aku tak tidur bagai dah la balik training pukul 11. 

So for the coming two tests, I hope I do well. I do study a bit on consideration sikit lah tapi intention tu memang tak sentuh lagi hmm hmm. Elc memang aku tak sentuh langsung like real langsung k aku tak tau nak jawab apa. Dah la hari test elc tu aku ada presentation bagai, stress la itew. Dah la minggu ni netball punya game minggu ni for saf. Hari selasa, rabu, khamis so pucuk pangkal dia memang tak sempat la kan aku nak cover semua malam test hmm hmm.

Eh, go study lah!

These cool people, thank you for everything.

During the last lex familia.

Aku tau macam bongok jer upload gambar sendiri kat blog sendiri. Tapi ikut suka orang lah dah lama orang tak bajet sebab busy dengan consti *mata ke atas*

1 comment:

mirmashi94 said...

err. aku rasa kau makin matang. haha. lawak! kejam tak aku?

pelis don't grow up too fast yana. jadi macam aku k. people still mistaken me for a high schooler. hihi *blush.

k komen tade motif. k bai.

rindu kau. mmuahhh ;3