Tuesday, October 8, 2013

Dua pagi

Tak kisah lah nak panggil lapuk pun,
Tak kisah lah nak panggil kampung pun,
Tak kisah nak cakap tak pandai bergaya sekali pun,
Tak kisah lah nak cakap apa sekalipun,

Pekak jer.
Go ahead.

Sebelum jadi moden macam sekarang, semua orang bermula dari lapuk atau lama.
Sebelum orang Melayu duduk di bandar bandar besar macam Key El ni, sejarah ada tulis bangsa kita ni asal dia dekat kampung kampung jer tulis baca pun tak tahu.
Sebelum nak judge orang lain, tengok diri sendiri dulu cermin depan belakang kiri kanan kalau boleh atas sekali, even though hmm ntah.


Yang aku tau aku datang sini nak belajar. Mungkin panjangkan sikit niat tu, nak belajar kerana Allah baru sedap dengar kan baca pun sejuk jer. Kan elok.

Cuma orang yang betul betul banggang jer yang masuk sini sebab nak bandingkan pasal taraf keluarga dia dengan orang lain, kekayaan dia dengan orang lain, hebatnya dia banding dengan orang lain.

Jadi pokok pangkal siapa lagi hebat?

Tepuk dada.

These makhluk, was during my so called remaja days *mata ke atas*

1 comment:

Anonymous said...

gemuknye