Friday, July 5, 2013

Kasi aku pulak bercakap.

Hi semua.

Motif? takdak motif.

Sorry sebab memang dah berkurun lamanya beta (?) tak update blog ni. Macam mana nak cakap ah, pernah tak rasa macam you have a lot of things to share but bila fikir balik humm maybe tak payah kot. Kadang kadang tu dah semangat dah nak update something then fikir punya fikir punya fikir tak terupdate jugak. " kang aku update ni apa pulak orang kata" "agak agak aku tulis macam ni orang ingat aku berlagak kot" " nanti apa pulak orang kata nak menunjuk la tu"  Terlampau taksub sangat dengan nanti apa pulak orang kata, orang fikir apa pulak nanti. Fine, takdak update k. puas hati.

Lagi satu lately ntah manusia gila (tidak diketahui jumlah) mana ntah duk komen macam macam siap panggil aku betina lagi, what the heck kan. Eksyen la kan mentang mentang pakai anonymous. Benci sangat eh kat aku, well aku pun tak berapa nak suka kat kau sebenarnya walaupun aku tak tau kau siapa but judging from the way you commented and bashed everything hurmm you are not that good either kan. Dah la siap suruh aku tutup blog la apa lah, aku pun tak paham. Dia yang datang baca blog kita takde sapa paksa pun. Ada ke aku cakap " datang lah baca blog titew, titew kan gedik". Takde kan? Sepatutnya aku yang marah sebab kau tak tau datang dari dunia mana tetiba nak kurang ajar macam tu. Sekurang kurangnya behave la sikit. Aku pun tak faham serius tak faham. Mula mula tu memang aku bengang ah tapi lama lama tu aku biarkan jer. Komen komen kau yang melampau tu aku dah delete, aku just approve yang marah marah manja taik jer tapi aku ada print screen semua in case kalau kita masuk court nanti, at least aku tak bazirkan air liur aku bercakap takdak bukti. Haah tengok kang dah termarah. Aishh.

Recently aku tak tau kenapa tetiba jadi low self esteem dengan confidence level merudum tahap apa ntah. Maybe sebab jarang keluar rumah dan bersosial kot. Bila dah lama sangat tak jumpa kengkawan gegirls memang ah jadi macam ni. Aku rasa otak aku tak mampu nak berkembang dengan pesat like always plus aku memang dari dulu tak suka tengok tv. Memang takde idea la kan nak update apa hari hari. Hari hari  kerja aku hantar ambik adik adik pergi sekolah malam hantar ngaji tengah malam tido. Tu jer. Aah interesting saaannngggaaaat kan.

Finally hari ni aku buat keputusan untuk keluar nyah dari sikap malas yang menebal ni. So taraaa aku update jugak walaupun macam hurmm takde motif kan. Tak kisah ah  janji update. Oh hari tu aku pergi uitm balik sebab buat clearance. Aku tak cerita lagi kan? Insya Allah kalau ada masa aku update (kalau rajin).

Lagi satu sebelum aku lupa, aku nak promote satu online shop ni. Kawan aku nash punya I mean bukanlah dia punya sorang, family dia sekali la kan. So nasy ni kawan aku waktu foundation law dulu. Aku memang nak cakap sorry sangat sangat kat dia sebab aku memang lupa nak update pasal ni padahal dah janji. Petang tadi baru ingat balik lepas aku pergi tengok tutorial scarf dekat youtube har har, sorry. Jadi apa tunggu lagi especially dah nak dekat ramadhan dan raya dah ni, boleh la tu grab at least one kan. Lagi pun semua shawl and scarf yang dijual semua comel comel macam aku (?) dan jugak labuh labuh memang sesuai untuk semua.

Jangan lupa like kat facebook, insta pun ada. Just search HudaMaya okay. So kalau nak order just direct kan kat sana okay.

Selain shawl tudung yang macam ariani ni pun ada. Selain tu telekung solat pun ada dengan pelbagai warna yang best best. Kain dia tak panas, selesa untuk kita pakai lah.


 Woot woot nasy jadi model. This is one of my favourite actually. And they have kind of promotion for certain scarfs right now. So if you are interested atau memang tengah mencari something comfortable to wear and affordable in terms of price, you should probably check their site okay :)

Tu jer lah. Bye.

9 comments:

nadia said...

Tak perlu hirau dgn komen hamba-hamba Allah yang tak semenggah tu. Biasalah manusia mcm2 ragam ada. Kita tak boleh nak paksa semua org suka kita. Doa dan maafkan mereka itu lg baik. :)

Ardini Izzati said...

Waaaaaaaaahhhhhhhhh! *Takde motif -_-

nurshamila said...

oh wey aku penah baca komen dy tu. anonymous kn? hmm xpla, kita bt hal kita dah arh..gpon aku suka blog kau..huhu amek aty

nurshamila said...

ok aku bru perasan aku adalah one of the inspiring people yg kau letak sebelah knan uh..sweet sgt *lg ayt amek aty* huhu

nurshamila said...
This comment has been removed by the author.
mirmashi94 said...

K. sila hadiahkan aku ye :D

kau mengigau eh? sejak bila liyana izzati care pasal apa orang kata?

tak perlu k. dorang ada mulut, dorang bercakap laa. selagi ada mulut, memang kita x kan dapat sealed dorang punya mulut, memang x dapat nak puaskan hati dorang.

aku rasa aku kecek keling.k wassalam.

mirmashi94 said...

cisss pemalas -..-.

letak laa link alang2 nak promote.

Ihsan Arifin said...

betul.
lama x bergaul,
rasa janggal nak bicara.

btw, selamat berpuasa :)

kay_are said...

lantak pi kat anonimos tu.. die jeles r tu blog die takde orang bace.. =P hmm.. sejakbile pulakko kurang keyakinan kendiri ni? agak pelik dekat situ.