Thursday, January 24, 2013

Older.

Photobucket
Assalamualaikum. Hi.

So whats up everybody? 

First sekali, macam tak percaya hari ni aku dapat jugak update blog ku ini *tampar muka* I mean 24 days without any new post? What? Really? Mannnnn, what the heck I have been doing in Merbok sampai takde masa langsung nak spend untuk blog sendiri? I know this is cruel mesti peminat peminat dah tunggu kan *muntah* but yeah this is life. I have no idea to blame anyone else for all these busy-gila thing rather than myself. Yelah kan, sapa suruh tak pandai bahagi masa, sapa suruh suka buat kerja last minute, sapa suruh hujung minggu tidur tak ingat dunia. Haha. Tulah pasal, tapi Liyana never learn kot. Haha.

Akhir akhir ni aku rasa hidup aku agak tak terurus sikit especially in terms of kerja and bilik. Tak tau lah sesapa yang datang bilik aku semua kami tak bagi masuk dalam dua tiga hari ni sebab aku ngan zana macam busy gila. Bel lah, economy lah, psycho lah, sir francis lah. Jangan ingat student law belajar law jer okay. Kadang kadang subjek subjek minor macam bel (english) dengan psycho yang memeningkan kepala. Haihh. Kadang kadang tu, malam buat kerja kat bawah then mengantuk yang amat so tak sempat simpan. Macam tu lah. You know that feeling bila kerja banyak tapi you start questioning kenapa dalam sehari ada 24 jam jer. You expect for more. Haha. Tambah pulak minggu ni banyak kelas ganti, test apa semua. Ya Allah, nasib baik aku ni kuat. Kila sampai demam demam. Hmm. First time aku pergi test economy aku tak baca apa apa sebab malam tu ada kelas ganti ctu (agama). Okay lah enough with all these merungut. Sampai tahun depan tak habis.

Tapi disebalik segala kesusahan dan keperitan 24 hari ni. Ada jugak berita gembira kan. For example, Alhamdulillah I manage to get band 4 for Muet. Cerita tiga minggu lepas *lame* Berbaloi segala penat lelah aku. Alhamdulillah. Terima kasih kepada semua english teachers and lecturers termasuk umi sendiri sebab bagi ilmu mencurah curah. My mum expect band 5 but then dapat band 4 is kind of thankful and grateful sangat sangat. Maklumlah malam tu aku tak study langsung tambah pulak konon genius la sebab sehari sebelum tu baru keluar result sem lepas. Konon macam hebat lah dapat bel A plus sampai tak study langsung for Muet. Tapi, nasib baik. Yup, you may see this thing as a small matter but for pre law students, band 4 muet is a must! Compulsory! Kalau tak dapat band 4 ke atas, kau dapat lah pointer 5.0 sekalipun, nothing. Takde makna apa apa. So imagine lah macam mana perasaan kawan kawan yang tak dapat band 4 tuh. Especially yang setakat satu dua markah tu masyaAllah sedihnya. Kalau aku memang meraung meroyan menangis tak payah cakap. Dah la aku ni jenis mudah putus asa. Sejak aku datang sini, aku duk doa kalau lah betul jalan aku untuk jadi peguam aku mintak Allah mudahkan jalan aku pointer aku, muet aku dan Alhamdulillah. Paling penting is jangan putus harapan. So far pointer dan muet masih lagi positif dan aku mintak semua orang doakan aku supaya pointer sem akhir ni semakin baik k. InsyaAllah.

Berbalik kepada Muet tadi, dalam kelas aku yang 34 orang tu, cuma 7 orang jer dapat band 4. Memang agak mencabar amat yer Muet ni kawan kawan. Jom rejam beramai ramai. Haha. Tapi kelas kami antara yang tertinggi lah. Ada kelas yang cuma 3 orang dapat band 4. Hmm tapi still lagi diorang boleh ambik lagi sekali bulan March ni. So in this opportunity, I wish good luck to all my fellow beloved classmates and pre lawrians for this coming Muet. InsyaAllah, kalau ada rezeki ada lah kan. Jangan risau. The key is to write and answer with all your heart. Ececece haha.

Okay enough with Muet semua tu nanti ada blogger lain marah *jeling Shikin*.

Haha.

Oh lupa nak cakap minggu lepas, I balik Kelantan (again). Biasalah kita kan anak solehah mesti lah balik selalu. Haha. Tapi agak tak best jugak lah atas bas tu sebab dalam ramai ramai classmates aku yang geng Kelantan. Aku sorang jer yang balik. Cis. Aku pun terlanjur berjanji, siap cakap lagi "kalau aku dapat band 4 hari khamis tu aku balik jugak rumah macam mana pun, kalau tak dapat tak balik". Ambik kau. Tapi okay what balik rumah. Aku pun dah dua minggu tak balik rumah. Eh mana boleh tak balik rumah lama lama nanti adik adik tak kenal. Hahahahahaha. Okay fine tak lawak I know. 

Hari ni Alhamdulillah berkesempatan sambut birthday Pija dengan Kila tengahari tadi. Best youolzzz. Suprise kami agak menjadi lah. Tu pun nyaris kantoi sebab tempah kek lambat sampai pulak dahhh terpaksalah aku menipu sunat. Yang lain lain pulak banggang semua pakat pergi tunggu kek sampai dekat dining, aku ngan Liya ni sampai tak tau nak tipu macam mana dah. Ajak ambik gambar lah, bincang pasal assignments la itu lah ini lah tiket bas la bla bla. Haha. Biasalah kan perut lapar depan mata tu spagethi tapi takleh makan. Boleh imagine tak macam mana lagu dalam perut kami tadi? Birthday girls pulak duk tanya "Kenapa tak boleh makan lagi ni spagethi aku lapar la". Aku duk cakap "Sat noh sat noh". Eeeei nak jaa aku cakap "Sabar lah kek hampa tak sampai lagi ni Aku lagi lah dah meleleh air liur dari pagi tadi waktu masak lagi". Haha. Tapi sabar jaa lah. Semua benda benda tu bermain dalam kepala ja. Hehe.



Antara gambar yang sempat ambik dengan Pija sebelum kek datang.

 Yeayyy kek dah sampai. Yum. Chocolate Blueberry.

Le birthday girls. Diorang cakap diorang terharu. Well, kami memang suka buat sweet sweet macam ni. Awwww.

 These people are so cool. Alhamdulillah, Allah campak di bumi Merbok. Mula mula agak terasing sebab takdak sesapa tapi Allah campakkan jugak classmates yang best best. Awwww. Sweet tak beta?

Macam lah comel. Booo.

 Kegigihan aku memasak memang undeniable. Haha. Bangun awal semata mata nak buat semua benda alah ni. Tunggu Shikin dengan Natrah datang hmm memang malam pun tak siap ah. Nasib baik Zana dengan Liya terer masak. So aku sebagai juara Master chef ada jugak lah assistant *muntah*

 Taraaaa! Diorang cakap kuah carbonara aku masak sedap kot sampai habis. Tak aku tak paksa diorang cakap sedap. Aku tak paksa pun depa habiskan tapi memang sedap. MEMANG SEDAP *titik*

 With birthday girls 1.

 With birthday girls 2.

Lame.


We gave them birthday cards signed by all classmates. Haha. Ada hadiah jugak tapi tak sempat nak snap hadiah diorang. Thanks kat semua classmates sebab pandai sorokkan benda ni dari diorang. Korang memang terbaik.

Fine, aku rasa dah cukup kot aku melalut mengarut bagai ni. Thats all. Thank you. InsyaAllah ada masa aku update lagi. Okay, bye. Doakan aku tau :)

6 comments:

Faizuddin Hashim said...

wuuuuu....untung laa band 4

Liyana Izzati said...

Haha. Wuuu malu ah. Takpo lain kali cuba lagi deh.

Haruno Hana 하나 said...

kitorang semua Muet sesi Mac ni... nervous lak :-/

dari sisi hidupku said...

tahniah dapat band 4. semoga dapat jadi lawyer. kantoi bawa periuk nasi. sat g black out p serbu bilik budak ni. haha. last sem was the best time to enjoy all the sweet moments as a pre law students.

kay_are said...

aku pun band 4 gak weh.. rilek je.. =P aku tak faham title entri dengan cite ko yang bz megalahkan pm tu sampai tak bagi sesape masuk umah.. last, nape pompuan sambut besday dapat kek bagai tapi kalau laki, dapat prank je? @.@

sys said...

asasi law uitm shah alam ye dik? wahh junior akak la ni..btw, tahniah dpt band 4 :)