Monday, August 13, 2012

First time.

Photobucket
Assalamualaikum.

Pernah tak aku bagitau yang the best law group in uitm kedah is group b? tak pernah eh? ok sekarang korang dah tau. 

Tahun ni banyak yang first time.

First time duduk jauh dari family. First time duduk asrama. First time drive kereta luar Kelantan, jalan kat Kedah ni semua aku hafal selama dua bulan duk sini. haha. First time belajar basuh baju sendiri pakai tangan. First time belajar guna washing machine yang pakai duit syiling tuh. Aktiviti mengumpul duit syiling sangat aktif sekarang. haha. First time bukak puasa dengan kawan kawan. First time belajar balik kampung dengan bas. Yelah, takkan nak harapkan mak bapak datang ambik kan. First time belajar naik teksi. First time belajar argue dengan india banggang marah aku sebab aku tak nak naik teksi dia. First time experience macam mana rasanya duk di perantauan *konon* padahal tiap tiap minggu balik rumah.

One thing yang aku suka duk kat universiti ni ialah aku belajar daripada jenis yang tak pernah bangun sahur selama lapan belas tahun duk kat rumah. Tiba tiba duk kat sini, aku belajar sahur. Walaupun takdelah baham nasi sepinggang dengan lauk ayam ikan bagai, sikit sikit pun jadilah.

Semakin banyak pengalaman kita timba, semakin banyak kita belajar.

9 comments:

AtEn nAbilA said...

haha ! bagus3 .. go on yana ! biasalaa . nak belajaq . kena laa berkorban segala2 nya . sebab tue , darpda xpenah jadik penah buat tue . chill :)

dari sisi hidupku said...

pengalamn mematangkan kita.hebat eh gaduh ngan india.sat g dia pukul hang baru tau.haha.

kelas B memnag sentiasa best setiap tahun.Harap maklom.

Fakhrul Haiyin said...

byk sangat kott frstime kau weh? 18tahun dah kot. hahaaa. btw, tahniah sbb dpt bangon sahur dengan jayanya :D

Anonymous said...

Pengalaman manis dan berharga yang tak mungkin boleh dibeli ;)
CRYSANTHEMUM LUNA

nurshamila said...

baguslahh belajar berdikari

HeNRieTTa JoSe said...

Byknye first time...tp lps tu...first time akn jd rutin biasa...dan pngalaman indah....

Hakimy Zamri said...

first time yana tulis entri bertitle first time. HAHA

shedameor said...

first time raya kenal akak kan ? hehe

kay_are said...

first time aku kenal orang yang tak pernah bangun sahur sepanjang 18 tahun die dok kat umah =P