Friday, June 1, 2012

Wasiat.

Photobucket
Assalamualaikum and Hi readers.



Dulu waktu Tikah call aku pagi sebelum dia bertolak ke UM for her foundation. Aku punya terer kasi nasihat itu ini. Bagitau dia yang everything will be fine, kau akan dapat ramai kawan, kau bijak mesti boleh survive, lecturer kat UM tu semua baik baik tak payah risau bla bla bla.  Punyalah bagus kalau bab nasihat orang.

But now when it comes to diri sendiri pulak yang terpaksa experience perasaan tu, tetiba aku jadi speechless. Tak tahu nak kata apa.

Esok aku daftar. Kepala tetiba jer jadi berat. Badan tetiba jer jadi letih. Emosi terganggu. Hormone tak stabil. Kaki berat jer nak melangkah. Kain baju pulak makin dilipat elok masuk dalam beg makin dilihat tak cukup untuk aku survive kat sana. Perasaan pun sebak jer. Mata nak tertutup, biar aku tidur kejap. Tapi aku tahan. Asar ni, kang tidur benggap pulak. Haha. Yeah, esok dah daftar uni tetiba jer jadi concern pasal otak geliga atau tak. Serius tetiba, sebelum ni pakai tibai jer.  Zaman balik sekolah terus campak beg tepi pintu lepas tu masuk bilik bukak kipas, tidur sampai dekat maghrib dah totally berakhir KOT.

Duit belanja makan pakai buat joli bagai untuk bulan ni  pun mak dah bank in . Amboi semangat mak aku. Haha. Malam ni aku nak call Tikah, nak tanya khabar dia. Duk chat kat facebook, kat skype tu bukannya best. Apa kejadah ntah. Nampak sangat lu save kredit, gua save kredit gua. Sekarang nampak tak kegunaaan teknologi IT kepada manusia ? Terutama kepada manusia yang 24/7 on the net macam aku. Nampak?

Sebelum pergi, aku dah jumpa ramai orang yang aku nak jumpa. Aku dah jumpa mira, aku dah jumpa abang apam amir, aku dah jumpa tema, aku dah jumpa sepupu sepapat (2 hari k diorang tidur kat rumah aku) , aku dah jumpa amy and ida (skype haha) dan ramai lagi yang aku tak tahu kenapa nama-nama korang tak muncul dalam fikiran aku sekarang ni. But you guys sangat terbaik. Oh harapnya malam ni mak cik mak cik aku dari key el yang sudah pulang datang malam ni. Yeah, silalah bagi kata-kata nasihat kepada diriku ini sambil waktu salam nak balik kepilkan sampul surat berisi fulus warna biru beberapa keping. Haha.

Esok hari penting. Mulai esok jangan panggil aku budak kecik tapi panggil aku mahasiswa. Mulai esok kau sudah boleh bercakap hal hal serius dengan aku macam perihal kerjaya, masa depan and etc. Tapi awas, jangan bercakap hal-hal lucah depan aku sebab risiko tapak selipar untuk sampai ke muka anda sangat tinggi bila hal-hal sensitif begitu diutarakan. Mulai esok, sila faham kebusyan aku yang mungkin tidak ada masa untuk facebook dan blog setiap hari macam emm macam sekarang ni. Mulai esok, kalau datang kelantan dan nak tanya jalan ke mana-mana berhenti tanya aku. Call mak aku sebab mungkin aku sedang duk bertapa di kedah waktu tu. Hihihi.

Oh lupa, komen moderation aku dah buang. Jadi anda sudah bebas untuk komen apa-apa di setiap entry aku tanpa aku perlu approve komen tu terlebih dahulu. Bukan apa manalah tahu, korang komen hari ni then tiga hari depan baru aku sempat publish. Haha bunyi macam kejam gila kan? Busy. Tapi ye lah bila orang sudah buat baik sila hargai dan jangan salah guna kotak komen aku tu dengan perkataan perkataan takde alas budi bahasa atau dalam bahasa orang belia remaja 'bahasa mulut longkang/bahasa orang takde tamadun'. Okay? Kita buat baik orang balas baik. Mudah jer petua bahagia ni.

Nur Liyana Izzati binti Abd Aziz tidak pernah berhenti blogging. Even dia tak tahu macam mana nak stop benda yang dia memang minat. Dia tetap akan update jugak nanti. Sila tunggu :p

Less than 24 hours. Lagi. Futute law expert. InsyaAllah.

Hormone tak stabil. Tetiba bangun pagi tadi tengok ada jerawat beberapa biji di pipi kanan. Pressure. Feeling macam ni susah dirasai. Hanya pada masa-masa tertentu sahaja. So liyana keep calm dan sila hargai. Fuhhh.


28 comments:

Ardini Izzati said...

Kbai longg :)

Yana Libra said...

all the best kat tempat baru ye~~ :)

Zul De Alexis said...

selamat menjadi org utara...nanti ang akan belajar ckp kedah lak..he he

Haruno Hana 하나 said...

selamat dtg ke kedah :P nnti dtg la jenguk hana kat kuala nerang ni.. hehe ;)

nurshamila said...

haha sama dgn la kita. huhu takot

nadia farhana said...

all the best di sana

shedameor said...

babai. hehe

dari sisi hidupku said...

hadapinya dengan tenang.
bertolak pergi kedah bila?

Ik Hanif said...

just studyin,
not so bad right.?
gua dulu pun menangis pegang pintu taknak pergi..tapi syok!

nana kamarul said...

All the best dik. InshaAllah everything will be alright. Selamat bergelar mahasiswi :D

Izara4eva™ said...

slmt menempuhi dunia baru :))

zuk zuhaiza said...

gud luck dalam menempuhi fasa belajar di alam universiti. fasa remaja sudah habes. hehe.

ejulz said...

masih comel lagi tu.. hehe

Feza said...

good luck. don't worry everything will be just fine! go girl!

Hakimy Zamri said...

sobs sobs sobs .... good luck :')

Senah Glamour said...

good luck :D

CikMai said...

All the best , be the best :)

♥ sitifarhana ♥ said...

gud luckk ye,,,jaga diri elok2 kat tmpt org :)

BP Boy said...

haha kann?? saye pon mcm tu gak.. bab nasihat org mmg champion, tp bile kene kat btg idong sendrik, lalala.. haha

gudlak k, liyana!! hang enjoy ur life there naa.. cheq tau hang boleh!! haha

kaizen said...

amboi.. kemain dpt fulus dr sumer org....

*all the best!!!

Fakhrul Haiyin said...

gudluck wei. kau boleh punya. hehe XD

syahirooAhmad said...

hahaha.. bukan main lagi.. " mulai esok dah boleh borak hal serius.. "


kawin boleh??? nge....

Cik Yatt said...

haha..bese la tu nsihat org kite okr..time kite..pfft..haha

ame said...

Gud luck weh.puhh,lme ak x ngomen.

kay_are said...

selamat studi!! takecare of yourself there! Hope everything will be just fine =)

nasihat tu normal.. memberi memang senang.. dah kne diri sendiri baru tau.. T__T

LELAKI INI said...

wah..
dah nak masuk uni..
chaiyok2!


rindu zaman blajo..
dah follow adik!

Elysa Sofia said...

goodluck!selamat membusykan diri :D

Aliff Haikal said...

Struggling ! :_)