Monday, June 18, 2012

Quick update.

Photobucket
Assalamualaikum and Hi.

Sorry for being so busy kalah perdana menteri for the past few days or weeks perhaps. And sorry for not updating this blog. I mean real update because dua tiga entry aku kebelakangan ni sangat ke laut atau terjun lombong timah. I was too busy with my university life, classes, assignments, revision, tutors and everything. Sampai kadang-kadang takde masa untuk diri sendiri. Serius. Nak keluar jalan-jalan petang petang pun tak sempat. Even kalau sempat, I will choose to stay in my room and have a rest sebab I rarely have time untuk rest. So bila ada peluang apa lagi, tidur jerrr. Err.

Minggu lepas aku demam teruk sampai hilang suara apa ah. Then aku call mak cakap nak balik. Haha. Jangan panggil aku manja, aku tahu aku manja. Tapi aku tak suka orang panggil aku manja. Then bila sampai rumah, kena ejek ngan adik adik, mak ciks dan pak ciks sebab baru dua minggu duk kat negeri orang dah balik, dah laa demam demam bagai. Hahaha.

So what can I conclude about Law studies for the past two weeks? Hmm lets see. Law is quite boring but kadang-kadang aku sangat bersyukur sebab aku di sini sebab minat. Kalau tak, dah lama aku give up study law mintak transfer course lain, quit ke ape ke. But Alhamdullilah, aku tak buat macam tu. Walaupun kadang-kadang nak nangis time kelas sebab memang tak faham apa lecturer ni cakap and bla bla bla. Bila kena kelas yang combine lagi lah, terseksa jiwa raga. Dengan more than 90 plus plus students, don't expect to hear the lectures much. Kadang kadang suara student lagi kuat dari suara lecturer especially bila kita terpaksa duk kat belakang dan kat sebelah kita ialah orang orang yang aku tak tahu terlampau bijak atau apa sampaikan bila lecturer tengah bercakap kat depan, diorang prefer cakap kat belakang. So apa yang aku buat untuk atasi benda ni? Aku akan study dulu topik topik yang aku akan belajar pagi tu or the night before that so that bila dalam kelas, aku dapat tangkap apa yang lecturer tu nak cakap.

The rest aku rasa setakat ini masih lagi okay. Kelas BELL 260 and BELL 313 with Miss Anis and Madam Ho Chui sangat best. We always enjoy our time well waktu kelas English. Yang tak mengantuk tu maybe sebab kita selalu ada group discussion, games. Tak boring sangat lah. Hahaha.

Okay, I need to go. Law 012 this morning k. Zzzzz. Mata tolonglah jangan mengantuk, tolong sangat sangat!!

Do pray for me :)


24 comments:

Fakhrul Haiyin said...

whoaaa. budak law tuuu. hehe. biasa lah tu wei. awal2 kan. rilek2. nnt kurng sikit lah tu bzy. chill XD

Ardini Izzati said...

Ecece, kalah perdana menteri kunun. Haha. Boleh pulak order cardigan bagai busy pongg. Haha. :D

Liyana Izzati said...

@FH : Awal apa eh dah nak masuk 3 minggu dah. Makin busy ada ah aku rasa. haha. Cehh chill nanti aku nak tengok bila giliran kau pulak study overseas nuh. FB pun tak sempat bukak kot.

Liyana Izzati said...

@Ardini : Hahaa. Cardigan tu bab lain. Tapi tengok ah aku call pukul 12 tgh malam kot. Maksudnya aku memang busy tak sempat nak call waktu lain. Haha.

DAYG ♥ said...

Hikhikss. busynyee die :) Takpe, untuk masa depan just go for it. Good luck Liyana. :)

KorN said...

woww.. budak law tuh.. otak mesti penuh dengan fakta yg byk.. huhu.. all the best buat kamu okei

hairy said...

wow!! hebat depa kan....terkjut!!

nurshamila said...

insyaallah ok wey. aku mmg terer kn bab2 nk comfort org, advise bagai. padahal aku lg risau pasal study aku. kau beruntung dpt law atas passion kau. aku ni?

shedameor said...

biasa dik. campus life. yang penting, jangan putus asa. okay ?

forever yours said...

alamak dik kalau first week dah macam nie macam mane nak survive one year. hahahaha. relax arrr LAW senang. :) pape bole mintak tolong kami2 :)

merah said...

go go chayok !!! anda pasti boleh :D

MissButterfly said...

Wahhh, all the best n take care of your health too dear! ;)

M Fizan said...

alolo. sempat bercomel lagi duduk tu. :D well, aku suka dua benda. kau tak nak give up. dan kau buat pre-study. just go on. awal-awal memang tough. alah bisa tegal biasa. aku dah lalui semua tu. penat sampai malas keluar bilik. haha. kelas padat sangat. jumpa katil, tak nak bangun. sama la kita :D

kay_are said...

manje manje manje.. =P aku rase yang best pasal law ni time mock trial tu r.. tapi memang tak dapat peluang lagi nak tengok.. sekarang dah habis blaja.. lagi r takde harapan.. T__T

Liyana Izzati said...

@Kak Dayang : Yeah right kak untuk masa depan. Thanks akak :)

Liyana Izzati said...

@Korn : Budak law memang betul tapi otak penuh dengan fakta tuh yang tak berapa nak betul. Otak gua kosong bro. Kosong.

Liyana Izzati said...

@Hairy : Cehh takleh lawan kehebatan orang tu lagihh!

Liyana Izzati said...

@Nurshamila : memang lah atas passion weh tapi dulu aku tak tahu pulak yang susah nak mati macam ni. Takpe kau mesti boleh, aku pun bab bab memotivasikan orang terer jer. Diri sendiri memmang campak ke laut ah.

Liyana Izzati said...

@Kak Sheda : Hmmm maybe lah sebab tak biasa lagi kak. InsyaAllah tak putus asa.

Liyana Izzati said...

@Foreveryours : memang nak nangis ah kak. Tapi i think i will get better soon. InsyaAllah. Law senang? Law lain boleh laaa, law 012 memang gila ah tak paham. Okay nnti kalau ada masalah cari akak. Hahaa.

Liyana Izzati said...

@Ira : Hmm thanks :)

Liyana Izzati said...

@Miss Butterfly : Haha. Thank you so much. Hihi :)

Liyana Izzati said...

@M Fizan ; Hmm tu lah. Setahun jer sabar yana sabar. Kau boleh buat, boleh. Fuhhh tarik nafas. Ape pon thanks bro for the advice. Aku takut sebenarnya, takut tak mampu sambung degree jerr.

Liyana Izzati said...

@Kay_are : Cehh cakap orang manje, dia pun sama jgak. Mock trial? Budak sains pun belajar law jugak ke? Hebat hebat.