Monday, May 14, 2012

Random Update : Girls in the House !

Photobucket
Assalamualaikum and Hi !
Tajuk man hari ni ialah : Bila kawan-kawan datang rumah. Hahaha *takleh bla tajuk k*

Lets share what had happened to me for the last few days. Cehh, macalah artis nak kena share kita punya aktiviti. Hahaha. Bajet !

Adik aku, Ardini Izzati had set up a new online shop.  Kebanyakannya dia jual tudung bawal and printed tudung bawal. Kalau korang berminat untuk beli boleh pm dia . And korang jugak boleh like that blogshop on facebook.

Aku sendiri tak tahu kat mana dia kutip nama ni. Aku tak ambik port pun pasal blogshop ni. Ni semua kerja dia dengan ummi aku. Hahha. Serius. Aku kalau bab bab berniaga, memang aku totally Fail ! Asyik nak bagi murah jer. Zzzz. Gerenti tak dapat untung kalau bisnes aku.
Like jangan tak like k !



Cantik tak? Jangan tengok model. Tengok tudung tu. Berminat sila ke fanpage Tudung Cuisine k.
Tudung Cuisine.

Alhamdulillah, out of 30 pieces. Kitorang dah berjaya jual sebanyak 20 plus plus helai. Hahaha. Less than 24 hours k. Sebenarnya bukan kitorang adik aku jer. Aku just tolong promote kat kawan-kawan jer. Hahha. Tapi cakap macam 'berjaya' gila. Sabar je lah ngan perangai aku ni.

Sebenarnya aku tak tahu pun yang tudung tu akan sampai semalam. Tiba-tiba jer adik aku masuk bilik aku, dia cakap "Dah sedia nak jadi model". I was like ??? . Lepas tu aku bangun makan nasi semua barulah aku ready. Cehhh apa motif bagi tau semua ni? Hahha. Saje jer nak bagi entry nampak panjang. Haha.

 # Gemok 1. Jangan ketawakan seluar tidur merah saya k. Kalau tak saya bagi pelempang ! Nasib lah ambik gambar tudung takat muka jer tak nampak seluar. Hahaha.

 # Gemok 2. Remind myself that I need to diet. A lot !

 Banyak gua cakap lu. Nasib baik program tv semalam tak best. Kalau tak jangan harap !

Happy Shopping gurls !

Hahha. Pagi tadi kawan-kawan aku datang. Waktu diorang text nak datang tu aku tengah tidur lagi. Hahaha. Aku tahu aku teruk kan? Biasalah penganggur kelas pertama macam aku ni memang hidup lifeless cam ni. Okay aku tahu korang pernah buat camni jugak kan? tidur sampai pukul sepuluh sebelas kan? Hahha. Faham sangat dahhh.

Tiba-tiba aku dengar bunyi motor bising depan rumah. Terus aku bangun pergi bukak pintu. Sebab kawan-kawan aku ni diorang takkan masuk rumah kalau aku tak pergi sambut kat depan pintu. Pemalu laa konon. Padahal takde orang pun kat rumah. Aku ngan angah jer.

Amacam kemas tak bilik aku sebelum diorang datang sepahkan? hahaha.

Part yang paling lawak ialah bila kawan aku Aliffah yang tak pernah datang rumah puji rumah aku. Biasalah adik-adik aku semua perempuan mana ada laki tapi bersepah jugak kadang-kadang. Kain baju ada yang tak terlipat gak. Then bila masuk bilik aku, Aliffah cakap "Eh long, kemasnya bilik kau." padahal bersepah nak mampos. Then terus duduk atas katil tanpa dipelawa. Sabar je lahh. =,=

 Cuba tengok diorang stalk sape? Errr, diorang ni memang.

 Bukan nak cakap apa ah tapi memang habis semua orang diorang stalk kat facebook. Masalahnya diorang guna fb aku untulk like gambar komen semua. Zzzz ! 

Hahhaa. Tolonglah jangan stalk fb dia nih. Tolonglahhhh. Amy sengihh jerr. Tobat nak kena. Hahha

Lepas borak kejap then pilih tudung yang diorang nak, we have a short skype call dengan kawan kitorang Tikah. Well Tikah kat rumah dia and tak dapat datang. Sobs..sobs. Tikah is my best friend k. Hahhaa. Tapi yeah tak sempat nak ambik gambar masa tengah skype tuuu. Takpe lain kali kalau skype aku ambik gambar besar besar punya. Hahaha.

 Hahhaha. Pengakuan berani mati ialah waktu ni aku belum mandi basuh muka lagi.

Serius. Bila aku cakap aku tak mandi lagi diorang gelak sampai pecah perut. Tolol punya kawan!

That's all. Nama pun random kan? Hahhaa.
 

28 comments:

Mk Syahir said...

kawe nak komisen sikit deh..
lagi soo...
kirim salam blako deh..
=p

nurshamila said...

haha berani mati this entry. nice model tudung tuh, yg pasti aku bkn puji kau, k. kah3

walaupon aku tw si model tu nama liyana izzati

Arol Mubin said...

Mungkin tudung2 tue laku dijual sebab modelnya. Hehe! Boleh lah mintak komisyen sikit nanti kat Ardini. :D

mirmashi94 said...

haha. siyes enjoy je lepak umah kau. bile laa aku nak g kube umah mu liyana. lalalalala~;D

Qistina Ibrahim said...

comel tudung tu.. :)yang printed pon nampak sweet..

kaizen said...

perghh cun giler..........














model tu

*bkn tgk tudung tp tgk model... hahaha

ame nurlyana said...

haha.. bila masa mung curi2 ambik gambar sep nih?? nok kena nih..
patut pokwo mung tanya pom. kah3..
*bibik blom mandi agi xd.. kah3

cha'e said...

aku pon kalau buat bisnes confirm lungkup . haha. all da best for u guys, eh ke adik kau je? haha

Tyra Kamarudin said...

hebat lah boleh bukak bisnes >.<
awak dgn ardini tu muka nak same , lol confuse :/ btw good job ! bussinesswomen ! haha

Ali Jasni said...

alahai keciknye lappy, p2 tgk reramai. juling mato

Liyana Izzati said...

@MK Syahir : Hahhaha. Bakpo mintak ngan kawe boh? Kawe pun tkleh komisyen ni. Hahhaa.

Liyana Izzati said...

@Nurshamila : Hahhaha. Hidup mesti berani! Nice model tudung? Cun kan? Hahhaa. p/s : Kau tak tahu ke model tudung tu aku. Booo!

Liyana Izzati said...

@Arol Mubin : Hahhaha. Takde kaitan ngan model pun sebenarnya. Haha. Memang nak mintak komisyen pun sebenarnya :p

Liyana Izzati said...

@Mirmashi94 : Hahhaa. Nanti mung mari lah kube rumah aku. Pintu hati rumah aku memang terbukak untuk mung sokmo.Heheh.

Liyana Izzati said...

@Qistina Ibrahim : Hahaha. memang sweet pun sis :) Thanks.

Liyana Izzati said...

@Kaizen : Errrr. Terima kasih? Hahaha. Takde lah bro model cukup cukup makan jer. Serius. Hehhe. Berapa banyak space daaa.

Liyana Izzati said...

@Ame Nurlyana : Hahaha. Ado lah maso sek mung duk galak suka aku pun snap. Haha. Pokwo aku tanya? Err hahhaa. Bibik pun bibik la. Duk rumah meme kita kena simple simple k/

Liyana Izzati said...

@Cha'e : Hahaha. Memang konfim lingkup lah. Bukan aku punya adik jerr. Kita tumpang populariti jer. Haha.

Liyana Izzati said...

@Tyra Kamarudin : Hihihi. Muka sama? You are the errr tak tahu orang yang keberapa cakap muka kitorang sama. Haha. Businesswoman? Hahhaha....

Liyana Izzati said...

@Ali Jasni : Bro memanglah kecik sebab nama dia netbook bukan laptop k. Juling? Errr selama satu bulan aku guna ni Alhamdulillah takde juling lagi.

nurshamila said...

aku taw..taw sgt. tapi bt2 tak taw ja. haha

HUDAJMAL said...

ecehh, dah jadi model dah sekarang ni. waaaa. haha

BP Boy said...

ok, dah tau dah pe girls buat biler diorang gather ramai2.. hehe

Indah Mulya said...

amboi..meriahnye! hehe ^^

Liyana Izzati said...

@Nurshamila : Hahhaa. Kau memang. Pasrah aku dengan kau nii.

Liyana Izzati said...

@Hudajmal : Hahaha. Model adik aku je lah sis. Hahha. Mana ada orang nak ambik aku jadi model.

Liyana Izzati said...

@BP Boy : Hahhaha. Dah tahu dah? K bro jaga-jaga nanti. Mana tahu nanti ada yang kena stalk pulakk.

Liyana Izzati said...

@Indah Mulya : Hahaha. Tu lah. Akak tak nak join sekali ke?