Tuesday, May 29, 2012

Pandangan orang.

Photobucket
Assalamualaikum and Hi!

Pertama kali kau tengok aku macam mana? Perangai aku elok jer kan?


Aku sudah cukup gembira dengan apa yang aku ada. Aku tak perlukan orang lain sebagai ajinomoto atau penambah perasa yang bersifat parasit datang dan kacau hidup aku.

Macam yang aku selalu cakap "Don't expect much from me. ".  I'm complicated. A lot k.

Aku tak selalunya boleh jadi exactly apa yang korang nak atau imagine. Aku tak selalunya boleh jadi baik dan balas semua pm/noti orang. Aku tak selalunya boleh tersenyum tiap kali depan aku ada duri duri tajam. Aku tak selalunya boleh redha kalau masalah aku menggunung macam gunung kinabalu. Aku tak selalunya mampu jadi ikhlas dan maafkan semua salah silap orang kat aku. Aku tak selalunya mampu tahan dan buat tak tahu kalau korang cakap benda buruk pasal aku.

Cuma pegang. Sabar aku ada limit !

Jangan ingat sebab kau selalu baca blog aku, kau tahu aku anak sape, kau tahu aku belajar kat mana, kau tahu apa aku suka makan. Tak bermaksud kau dah kenal aku betul-betul. Babe, aku bukan cerita semua hal kat dalam blog okayyy. Ada sesetengah cerita tak sesuai diajdikan public. Ada sesetengah cerita aku cuma bagitau sesetengah orang. Ada sesetengah cerita aku lagi prefer untuk pendam sorang-sorang. Kau rasa kau dah kenal aku, really? Hmm fikir sekali lagi.

Cuma orang yang kenal aku jer yang tahu aku macam mana. Aku punya perangai, aku punya mood, aku punya minat, aku punya kebencian tahap satu, aku punya kebencian tahap kritikal bapak punya, aku punya manja, aku punya jiwa jiwi dan sebagainya. Jadi kalau korang tak pernah muncul even lima minit dalam hidup aku. Hmm mudah jer pesan aku, jangan cakap banyak lahh. Kau tak kenal aku, aku tak kenal kau. Why don't we carry our own lives and stop bothering each other. What do you think?

Aku memang sombong kadang-kadang.Tu pun kepada sesetengah jenis manusia jerr. Lebih lebih lagi kalau orang tu punyalah perasan tahap dia sorang jer bagus atas muka bumi Allah ni. Lebih-lebih lagi kalau orang tu mulut dia punyalah free service punya edition. Kalau cakap hal yang bagus takpe. Ni bukak jer mulut "Eh liyana kau tahu tak bla bla bla". "Eh liyana semalam aku jumpa si A dengan si B tu bla bla bla". Err. Lebih lebih lagi jenis yang gatal nak mati kalah ulat bulu. Lebih lebih lagi jenis yang cakap tak serupa bikin. Cakap depan orang punyalah bagus "Aku dah tak kan percaya kepada golongan yang bergelar wanita lagi lepas ni". Tapi malam malam tahu pulak pm perempuan perempuan yang online. Pirahhhh. Depan cakap lain belakang cakap lain.

Bukan sebab aku rasa aku dah ada 'everything' maka aku perlu sombong. Bukan sebab aku rasa aku dah hebat maka aku perlu sombong. Bukan sebab aku rasa aku dah cukup bagussss maka aku berhak untuk sombong. Bukan sebab aku rasa tahu semua hal maka aku perlu sombong. Tak tak tak !

Hmm penutup entry ni,

So kepada yang suka sangat duk bercerita pasal aku tu hmm tak tahu nak cakap apa. Carry on kalau kau memang rasa yang kutuk aku ialah satu benda yang fun dan menjana ekonomi ummah. Teruskanlah. Kalau tak bercakap pasal aku boleh menyebabkan sawan, do talk about me!!! Gua tak kisah punnnn.

Aku tak faham kenapa korang nak jeles sangat denga perempuan ni. Muka macam orang tak sihat, gemuk, makan banyak, perangai macam samseng, budak kampung, belajar pun biasa-biasa jer. Motif gila nak bercakap pasal gua belakang gua. Awas! Aku ada mata di setiap angle hidup. :p

29 comments:

nurshamila said...

perghh kau ckp pasal aku ka wey? k bajett. haha sabarlah yana, aku sllu support kau k. eh entah2 kau mmg ckp pasal aku tak? hemm k

awas aku ada mata di setiap angle hidup. haha kau ckp apa ni wey?

Liyana Izzati said...

Hahhaha. Apehal pulak nak cakap pasal kau? Memang bajet betul lah. Haha. Mana ada cakap pasal kau. Aku cakap pasal hal aku lah. Takkan nak cakap pasal kau lak kau kan advisor aku. Hahha.

Hahha. Ntah? Faham faham ah aku type entry ni dalam keadaan mengantuk k.

Ali Jasni said...

sabar memang ade limit. tapi petua nak masuk syurga adalah 'sabar, sabar, dan sabar'. tah mane tah ali blaja petua ni. lupe.hihi

Fakhrul Haiyin said...

haha. aku x tahu nk komen apa dah. kau rilek jaa beb. chill! hehe. sekian XD

Feza said...

chill. btw gambar last tu kat kebun pisang mana? hehe.

Sarah Jafar said...

cayalah Long. thats just great. i wont correct ya, because u were so right..

[PCL] said...

singgah baca2.

CikMai said...

orang cakap belakang maksudnya kita dh kat depan diorang....lantok lerr...redah je dear..pedulikan mulut2 tak gune

Selendang Merah said...

Orang yang suka cakap belakang tu tak layak jd kawan atau lawan..Sabar yew..bykkan doa..InsyaAllah dia akan dapat balasan nnt Allah itu maha adil..:)

nurshamila said...

advisor? kah3 mmg takkley blah gila. k fine, hahaa

Ardini Izzati said...

Aku sorang je yang paham hangg kan kan. Emo --" Hahaha.

Yana Libra said...

biasanya org yg jeles ngan kita je yg akan wat camtu..huhu~~

mirmashi94 said...

kau tulis entry nie ngan marah tahap giga ke? haha. kenapa aku rasa tegang je baca? kenapa ohh kenapa? perghh. overdos pulakk aku emo. haha. macam aku salu membebel. orang nie macam-macam. jangan dipedulikan. masing-masing jaga tepi kain sendiri dahh ar. haha!

kadang-kadang aku rasa menyampah ngan perangai aku. kau rasa menyampah gak ke ngan aku? sila jujur =.=.

erk,ade kaitan ke aku komen nie. ekekekeke~. sis, again nice entry! haha. aku dapat rasa api yang membakar. lol ;D.

BP Boy said...

liyana, sabar2!!
fhm sgt situasi ni.. mcm "eh ko sape?? memandai mandai lak psl aku"
klu ade chan, hentam jek org2 camni!! eh jgn hentam guna tgn tau, guna mulut jek..
hehe terok la pulak saye ni, patotnye nasihat org utk bersabar.. tp bersabar 2 bukan utk org2 cam saye kot.. =)

Liyana Izzati said...

@Ali Jasni : Hmm betul tu. Sabar sabar dan sabar. Nice petua.

Liyana Izzati said...

@FH : Lu panggil gua beb?? Hahha. Hmm aku memang tengah rilek ni punn. Tengok bahasa aku susun punya baik. Takde maki hamun gitu :p

Liyana Izzati said...

@Feza : Chill a lot la ni sis. Hihi. Gambar tu? Err kat kebun pisang kat ganu. Hahha. Balik kampung :p

Liyana Izzati said...

@Sarah Jafar : Haha. Kan? Thanks for the support lah !

Liyana Izzati said...

@PCL ; Hmm thanks :)

Liyana Izzati said...

@Cik Mai : Hmm betul tu. Cuma ye lah kadang kadang tak puas hati jugak. Perangai macam tikus. Depan tak berani keluar tapi kalau kita takde depan mata perangai bukan main buruk. Yeahh redah jer!

Liyana Izzati said...

@Selendang Merah : Thanks bro. Tak tahu nak cakap apa ni. Aku harap sabar aku cukup kuat.

Liyana Izzati said...

@Nurshamila : Hahha.. Advisor yang pretty cool kan? *mata ke atas*

Liyana Izzati said...

@Ardini Izzati : Errr? Sape cakap? Perasanyewwww!

Liyana Izzati said...

@Yana Libra : Tak tahu lah tu sis. Macam takde motif gila nak jeles ngan orang yang totally nothing macam saya ni kan? Tapi entah lahh manusia ni tak terjangka :)

Liyana Izzati said...

@Mirmashi94 : Hahhaa. Kau ni memang. Komen punya panjang. Sampai aku tetiba speechless. Babe, aku ni annoying ke? Aku rasa aku biasa jer. Kau? Hmm ntah. Aku rasa kau tak annoying cuma kau kaki banggang mcam aku jugak kot. Hihi. Api bahang? Lol. Kau cakap ape ni???? Hahahaha.

mirmashi94 said...

laa. entry kau punya panjang, aku komen laa panjang. fair laa tue kan? haha. kau annoying? mana ade. lau tak,takkan laa si HZ retiss tue sangkut ngan kau. wakakakaka ;D.

kay_are said...

rase tak pernah lagi cite pasal ko dalam blog aku tu.. so entri ni aku tak terase =P jadi diri sendiri tu bagus kan.. so peduli r ape orang nak kate.. kite lagi tau sape diri kite..

Elysa Sofia said...

ni mesti ada orang cakap belakang ni kan..sabar and pedulikan orang tersebut.apa yg kita tulis dlm blog tak semua menggambarkan kita.kita lebih tahu siapa kita,so let them be :)

M Fizan said...

kau tak payah layan diorang semua. ingat, orang yang jeles ni sebab kau lebih daripada diorang. kau kat depan. sebab tu diorang dengki. kita tak boleh puaskan hati semua orang. so, live our life to its fullest. enjoy it. haters gonna hate :)