Tuesday, April 17, 2012

Short Entry :)

Photobucket
Assalamualaikum and Hi readers, bloggers and friends .

Kebelakangan ni,

Setiap kali aku bukak Toshiba ni. Log in blogger.com, idea selalu tak nak datang menjeguk otak dan ruang-ruang fikiran minda aku ni. Sehingga banyak kali, aku terpaksa end up with nothing kat blog ni. Idea ni payah jugak bila datang peel dia sebenarnya. Orang tua-tua kata, kalau otak dah beku dan idea tak datang maksudnya jodoh dia dah dekat tuu. #Pang!#

Okay, perasan. Teori tu aku cipta sendiri. Hahha. Orang tua tua mana la yang bagi teori dan trick mengarut macam tu kat aku ni. Hihi. Chill lah, yang tua dihormati.

Eh tetiba bila cakap soal tua muda, teringat abang saya si Aaron Aziz. Hahha. Tolonglahh aku ni. Terjun lombong la wei.

Dah lama kan aku tak online, tak update blog. Tak perasan? K nampak sangat keprihatinan di situ, jelas dan vivid sekali. Haha. Hmm, aku ada sebab aku sendiri kenapa aku tak online. Walaupun sebenarnya banyak sebab jugak sebenarnya. But well, aku ni bukannya sesapa kan. Aku tak harap orang suka baca apa yang aku tulis kalau setiap hari aku duk cerita yang aku ada masalah itu ini keliling pinggang.

Aku sendiri tak minat nak bercerita. Sebenarnya. Biar benda-benda tu jadi sejarah aja dehh. Yang penting, smile and move foward :)  kan?

Dear Allah, Thank you for this very beautiful life and Forgive me if I don't love it enough. Serius.

K habislah cliche saya kali ni. Yeaaa !

Sebenarnya aku tak nak online lagi sebenarnya. Serius tak terfikir lagi nak online. Lagipon aku dah janji dengan dia tu tak nak online seminggu, tengok-tengok awal-awal lagi aku dah kalah. Beriya-iya aku janji dengan diri sendiri. Sekarang apa cerita kan? Nampak sangat kalah dengan nafsu aku ni. Haha. Please, ampunkanlah dosa aku sebab tak tepati janji yer. 

Salah satu pendorong kenapa aku online dan update blog ialah sebab tadi aku pergi sekolah ramai kawan-kawan aku duk tanya kenapa lama tak nampak aku tak online. Apa kes la sek mung ni? Kalau aku online dua puluh empat jam tanpa henti pon korang tanya aku ni takde kerja lain ke nak buat. Sekarang ni bila aku tak online dua tiga hari tanya pulak ke mana aku menghilang. Tekanan di situ. Tapi best gak online dua tiga hari sekali ni, sebab korang takkan rasa boring. Sekali bukak Facebook account, woo 100 plus plus notifications. Haha. Waktu ni boleh la kalau nak printscreen dan bajet artis, padahal kes tak bukak Facebook dua tiga tahun. K bajet kan?

K dalam banyak-banyak gambar aku kat sekolah hari ni, aku paling suka gambar ni. Hahha. Biarlah orang cakap muka aku macam budak cacat pon. Ada aku kesah? Hahhaha.  Ciskek betul kau jimie! Kalau aku jumpa kau aku siat siat daging kau lepas tu aku buat daging bakar.

Kejam tak bunyinya? kan? kan?

K dah setakat ni jer aku update. Nama pon short update. What do u\you guys expect? Hahhaa.
 

14 comments:

Roxy's said...

alolololo tomeynyeww:p

Mk Syahir said...

wah..shornyeee =p
kenape dah lame awok tak bukaksembilan?hehe xD

Haruno Hana 하나 said...

xde la short sgt pon.. hehe.. patut la lama x update blog.. :)

ame nurlyana said...

hahaha.. (expresion mula2) *betol ke ak eja? huhu
*weh, jarang on9? p mana? hehehe (soklan mintak penyapu)
*comey kan gambar last tu? sape dh ambik? kih3..

Fakhrul Haiyin said...

short entry? erkk ~ pnjg kott. haha. cakap org tua tu betol laa kott. jagaaa. haha. jgn lupa jemput aku dtg eh. kah3. btw, wlcme back! konon2.

ahmad farhi said...

hek eleh ~ huh...

Liyana Izzati said...

@Roxy's : Hahha. Tomei la sangat. Mai lagi comelll :)

Liyana Izzati said...

@MK Syahir : Short and steady, Mampat bro..
Apa tu sembilan?

Liyana Izzati said...

@Haruno Hana : Hahhaa. Kan kan? Tak short langsung kan Hana? Hahha. Lama sangat *mata ke atas*

Liyana Izzati said...

@Ame Nurlyana: Hahha. Sapa ambik? Aku ambik sendiri sero. Hahha. K jawapan mintak tapak selipar :)

Liyana Izzati said...

@FH : Hahha. Ngarut je. Orang tua mana cakap macam tu? Aku saja cipta trick sendiri. Haha. Welcome back? Oh thanks laa, rindu aku letewww :)

Liyana Izzati said...

@Ahmad Farhi : Ek elehhhh..

kaizen said...

not so short entry

kai said...

wah x brape nk short story nie..
agak panjang sikit...