Monday, April 9, 2012

Penghargaan kah ini?

Photobucket
Assalamualaikum dan Hai penduduk-penduduk bumi.
Kalau diterjemahkan ke dalam bahasa orang putih, Assalamualaikum and Hi Earthlings.

Hari ni aku dah tak update blog pukul dua pagi macam biasa dah. Haha. Hari ni adik aku mood dia baik (sebab perut dia lapar barangkali) jadi dia bagi aku online malam ni. Aku suruh dia pergi cari makanan dan kasi aku online. Nampak tak mainan psychology di situ. Hehe. Sekarang dia tengah makan biskut gula cicah air nescafe sambil tengok cerita P. Ramlee kat tibi.



Time kami baik. Well, Ardini sedang dalam proses gilakan tudung bawal bercorak sekarang. And dia telah beli tudung bawal bercorak secara online. Tak pepasal aku jugak jadi terpengaruh sama pakai tudung bawal bercorak. Eh apesal tudung dalam baju? Faham la waktu tu aku tengah kerja kat stockist umi aku. Tudung dalam baju untuk menunjukkan yang aku sangat berdisiplin. Kahkahkah. Penting untuk ampu dan bodek majikan yang merangkap ma'm besar dirumah. 


Dua entry kebelakangan ni memang aku dah merapu tahap tak tahu apa-apa lah kan. Sebab aku memang takde idea, so aku tulis jer apa yang ada dalam kepala otak aku. Jadi, terhasilah entri-entri sebegitu. Siapa ada part one and part two lagi uollzz macam cerita Adnan Sempit pulak. Ada Adnan Sempit satu dan Adnan Sempit dua. Kahkahkah.

Mengarut Tahap Pelahap Part One, Mengarut Tahap Pelahap Part Two.

Tapi satu benda yang best bila kau tulis benda yang ntah apa-apa macam tu ialah kita dapat voice out kan apa yang ada dalam kepala otak kita, apa yang kita duk pendam lama-lama. And yeah, its a fun thing to do. Boleh release tension. Kahkahkah. Tapi kalau hari-hari aku tulis entry mengarut macam tu memang ramai lah yang unfollow blog aku ni rasanya. Blog macam sampah !


Blog menyampaikan apa yang ada dalam hati. Kadang-kadang menyampaikan dengan cara yang lebih baik dari kita sendiri. Am I right? K abaikan.


Kan aku dah kata aku takde idea. Siap post kat Facebook lagi mintak someone to donate few excellent ideas.  Desperate kan? K jangan gelak. Aku sorang je boleh gelakkan diri aku. Korang boleh sengih jer.
Mintak maaf lah aku bukannya femes. Kalau post apa-apa kat Facebook, sikit jer yang like. Isk...isk.. Hahha. Apakah motif aku cakap macam ni? Oh maybe kalau aku cakap "Add lah I kat Facebook" nampak too desperate barangkali.

Tadi aku blogwalking kat beberapa blog-blog. Then, aku ada nampak few bloggers yang letak aku di bahagian bloglist diorang. Well sebagai seorang manusia, aku sangat terharu maaa. Lap air mata jap :') .
Of course, aku rasa happy, terharu and speechless (juga bangga sampai lubang hidung aku kembang dengan sendiri selama beberapa saat k) bila aku tengok nama blog aku dalam bloglist korang. Hikhikhik.

So, I made this entry as an appreciation  dan jugak sebagai ucapan terima kasih aku kat korang yang sangat baik hati letak blog aku kat bloglist korang. *Dah habis tisu kat rumah ni aku buat lap air mata.* Masa kecik-kecik dulu orang cakap tipu sunat takpe. hahaha.

Cukup tak clichenya kali ni?

Nak promote diorang jap k. Muahahaha *gelak jahat*


Oh well, Amy ialah schoolmate aku juga merangkap tablemate dan sekarang sudah jadi bloggermate. Hehe. Aku dengan Amy oh sangat baik k umpama kau cucuk paha kanan paha kiri rasa sakit yang terlampau-lampau. 

Ini ialah blog adik aku yang sengal itu sendiri jadi tersangatlah kejam sekiranya dia tak letak blog akak dia yang baik dan comel ini dalam bloglist dia. Hahha. Amacam power tak ayat aku?

I met Fakhriah for the first time at the Pertandingan Ikon Sejarah last year. Waktu tu, I was representing my school dan dia wakil kan sekolah dia. So sejak pada tu, kami boleh dikatakan agak rapat jugak laa. Lepas tu kitorang banyak kali jugak jumpa kat tusyen Addmath kat rumah Cikgu Timoh dulu. Malu pulak cakap Addmath sebab Addmath saya dapat b campur jer. Hehe.  Aku ada jugak kenal kawan-kawan dia dan dia pon ada kenal kawan-kawan aku jugak. Dia ni jenis lemah lembut sikit, aku pulak jenis hyper macam ni. Tapi kami boleh get along k. Serius.

Hmm tak tahu lah aku nak cerita macam mana aku boleh kenal mamat Sabah ni. Tapi for sure dia ialah sangat sengal. Haha. K tak lah, dia baik. Dah lah baik lepas tu bijak pulak tu. Dah la bijak lepas tu hensem pulak. *Main angin meta. Ada rasa dop weh? Ko taufan doh? Haha* Takpe, dia tak faham kot. Haha.  Jangan lupa lawatilah blog beliau yer.


Aku kenal dia dengan nama Mira. Orang pantai timur campuran Pahang, Kelantan dan Terengganu. Dia ni sangat genius orangnya. Serius genius. Aku tabik dengan dia ni so jangan kutuk dia depan aku tau. Apa yang aku suka dengan blog dia ialah cara dia menulis dalam blog dia tu sangat matang. Dan dia selalu tulis pasal topik-topik yang aku suka macam about islam, muslimah dan sebagainya. I love you Mira. K Fakhrul dah marah. Hahaa. Terer tak aku jodohkan orang? Tettt !


Tak banyak yang aku boleh cerita pasal brother ni tapi for sure beliau merupakan seorang yang sangat baik dan sporting. Ecece, sporting ke? Dulu aku merupakan Follower pertama beliau. Masa tu aku rasa maybe few months dulu laah. Okay aku ulang, follower pertama tau. Sekarang followers dia dah 300 lebih woo. Boleh imagine macam mana dia kerja keras untuk dapatkan followers sebanyak tu dalam masa beberapa bulan jer or kurang? I solute you brother :)


Ehem aku baru kenal jer sebenarnya awek comel ni. Tapi aku memang suka dengan cara penulisan beliau yang sangat sangat menarik, simple dan hmm tak tahulah nak cakap macam mana. Dunia blog ni sunyi tanpa bunyi, kita cuma tertarik dengan blog seorang melalui penulisan orang tu.Penulisan seseorang tu sangat sangat sangat mempengaruhi orang untuk suka blog dia. Sis ni pulak blog dia sangat simple tapi cara dia tulis entry dia sangat best. Dia selalu gak komen entry aku sekarang. Hehhe. Thanks sis.  Dia ingatkan aku kepada blog kawan aku Nalisya Syahira. 

Tu je lah kot blogger-blogger yang aku perasan yang ada letak blog aku dekat bloglist diorang. Al maklumlah , teman ni tak femes langsung . Idak la fofulor macam deme-deme tuu. So sesape yang ada letak blog aku dalam bloglist diorang tu yang aku tak perasan, boleh la drop a comment k. Nanti kalau aku ada masa aku akan buat entry macam ni lagi. Part two mungkin? Haha. Cehhh, bajet nak mampos. Boleh terjun lombong laa weii. K, behave lah Liyana. Haha.

Cerita tak habis lagi wei. Sambung lagi.

Hari ini ialah 9 April dan hari yang penting bagi aku. Eh no no bukan birthday aku lah. Hari jadi aku 26 haribulan laa wei. Sampai hati awak tak ingat birthday titeww. Titeww nak merajuk la macam ni. Kiteww tak sukew tau, tak sukeww sangat. K, menyampah gila. Bagi penampo sebiji kat pipi ni.

Sebenarnya sembilan hari bulan ni birthday adik aku yang paling bongsu tu. Ya, adik aku yang aku dok angkut ke hulu ke hilir tuu. Happy Birthday Kakak. I love you.




Nur Anisshafiya Izzati yang sweet. Sweet talker. Mungkin waktu ni dia tengah pujuk Ummi aku suh belikan dia beg princess, kasut princess, colour princess, buku princess dan semua benda princess.

Ehem ada satu hal lagi.

Aaron Aziz  dan Liyana Izzati Aziz. Hahaha. Tahniah abangku sebab menang Anugerah Bintang Popular semalam. Aaron Aziz ialah abang aku lah. Sesaje selama ni aku tak nak bagitau orang. I love you abangku. K tetiba. Muahahaha. 

25 comments:

Amer Bazli said...

1st like..hahaha
Okey2 behave2..
Xtau nak ckp ap 1st time komen..
Truskan mnulis.. Nmpak mkin bgus..hihi
Tpi part pling ska aaron aziz...
Abg you ensem kot..

kaizen said...

Hepi besday to ur lil sis

Aimi Juon said...

MasyaALLAH, selama nih kita adik-beradik lah? Sebab saya adik Abam AA juga. :P

Blog menyatukan segalanya. Hikhok

Aimi Juon said...

MasyaALLAH, selama nih kita adik-beradik lah? Sebab saya adik Abam AA juga. :P

Blog menyatukan segalanya. Hikhok

mirmashi94 said...

okayy . terharu >.< . thank youuu , i love you more . lalala~

first , aku bukan genius -.- . huhu . second , kenapa fakhrul nak marah ? -,- . third , TAK TERER ! haha . Tettt ! :P

btw , befday adik aku jugak laa 9 haribulan . cuma die da 13 tahun . hew hew XD . what a sweet coincidence . lol ^^

Mk Syahir said...

ehh..ehh..terasa diri amat berharga..silap,amat dihargai..=p
thanks a lot sis =)

~Kirin Selama Perak~ said...

wah.adik aaron aziz ni..salam kenalan.hepi belated birthday kat adik tau..:)

nurshamila said...

ehem promote nmpk. haha btw thanx. terharu.sedut hingus kejap.huhu

wan aidil anwar said...

eh hai, kau komen dekat entri aku. :D sebelum nih aku rasa aku selalu baca blog adek kau ja. tak sngka sang kakak pun ada blog jugak :D

Ardini Izzati said...

Adakah aku patut bangga bila gambarku ditempek besar2 tapi description blog aku kau tulis pendek gila. I kecewa you know! arggh! HAHAHA :P

Liyana Izzati said...

@Amer Bazli : Hahah. Eh baz demo first eh? Bangga letewww :) makin bagus? Hahhaa. K thanks. Teruskanlah baca blog ni .

Liyana Izzati said...

@Kaizen : Hahaha. Thanks bro :)

Liyana Izzati said...

@Aimi Juon : Hahaha. Akak maybe adik beradik dia dengan mak no dua kot. Hehhe. Blog menyatukan segalanya? Sesuai buat tagline tuuu.

Liyana Izzati said...

@Mirmashi94 : Hahha. Thanks laaa.
First, kau memang genius. Second, takde apa saja fakhrul marah. Kau ngan fakhrul kan ehem. *sakit tekak*. Hahha. Third, terer laaa. Aku berbakat kalau bab-bab macam ni.
Hahha.


Oh really, HB big bro :)

Liyana Izzati said...

@MK Syahir : Hahaha. Dihargai? Biar betul...

Liyana Izzati said...

@Kirin Selama Perak : Hahha. Thanks bro. Nanti aku sampaikan.. Adik aaron aziz la sangatt.

Liyana Izzati said...

@Nurshamila : Hahha. Promote la kejappp.

Liyana Izzati said...

@Wan Aidil Anwar : Wah, budak sbp komen entry aku laah. Oh sampai hati kau duk baca blog dia jer, lepas ni kena baca blog aku jugak tau. :D

Liyana Izzati said...

@Ardini Izzati : Pendek dan padat tu penting. Kea aku tulis ngarut wat sakit hati jaaah.

ame nurlyana said...

aww! *terharu giler aku! muahahaha~
*tahniah la ko abg mg tu -aarun ajis! haha..
*bile eh befday mg? nk wat x ingat ah.. haha

Fakhrul Haiyin said...

*trharu sbb ada mention aku. tp xtrharu dgn description dy. haha. kejam seh kau! hak3.

*bajet adik retisss lettuw. yay! hahaaa. XP

Ihsan Arifin said...

kirim salam dekat abg aaron noohhh :p
acu ce tunjuk gambar liyana dengan abg aaron.
kate adik beradik HAHA

Liyana Izzati said...

@Ame Nurlyana : Hahhaa. Terharu gila? Mung reti ko perasaan terharu tu gano? Ciskek! Tak ingat sudaaahhhh tapi hadiah tu perlu k :)

Liyana Izzati said...

@fakhrul Haiyin : Hahha. Description tak penting, isi tu penting . Padat dan mampat. Mana ada kejam, aku baik laa. Kau sorang yang cakap aku kejamm. Hahha. Bukan bajet. Aku tak perlu bajet-bajet bagai ni. Dah memang realiti.

Liyana Izzati said...

@Ihsan Ariffin : Hahhaa. InsyaAlah. Eh abang ni peminat abang saya jugak ke? Hahhaa. Tunjuk gambar? Ish, nanti orang lain jeles pulak. Saboo je laah.