Saturday, April 7, 2012

Mengarut Tahap Pelahap Part 2.

Photobucket
Tak tahu kenapa akhir-akhir ni mood aku untuk berblogging dah makin kurang. (actually perangai malas 'alias' takde idea baru detang semalam). Rasa macam dah malas layan benda-benda ni semua, nak balik hidup zaman purba.Zaman yang takde handphone pon masih lagi boleh hidup dengan aman. Zaman yang kalau kita takde Facebook, orang tak kata kita jakun. Zaman di mana kes pecah rumah, ragut, samun, rogol sangat 'rare' untuk berlaku . Zaman di mana manusia masih lagi ada satu jiwa yang dipanggil 'perikemanusiaan'.Zaman orang tak buang anak macam buang anak kucing.

Zaman tu tahun bila agak-agaknya?

You are so 1990's. Memang pon. Ehem, like I care.

Ingat aku pernah tulis pasal tekanan UPU di sini. Alhamdulillah, all those pressure dah berlalu. Aku rasa macam dah buat pilihan yang terbaik. Macam apa yang kawan aku cakap " Go for what you dream for, the rest is InsyaAllah ." Cerita  dua haribulan baru nak cerita beb. Maaf lah, blog ni tak ikut perkembangan semasa.

Harapnya aku dapat apa yang aku mahu jadi. Serius, harapan setinggi gunung ni sebenarnya. Tapi bila fikir balik, kita tak selalunya dapat jadi macam apa yang kita nak dalam hidup ni. *Okay, tarik nafas dalam-dalam. InsyaAllah, buleh.*


Aku sebenarnya dah letih. Letih nak ambik port semua hal. Ada sesetengah hal dalam dunia ni yang memang akan jadi lebih baik kalau kita buat don't know/buat bodo jer. Serius. Bukan setengah hal tapi banyak hal.

Macam setengah orang cakap laa, situasi-situasi dunia sekarang memang menguji kesebaran aku. Kesebaran or Kesabaran? Ahh, lantak. Bukan nak jawab paper Bahasa Melayu spm ni. hehhe. Ehem, Bahasa Melayu spm saya hari tu a tambah k. Muahhaha, sempat lagi.


Aku dah malas nak ambik kisah hal-hal macam ni. Orang kita ni terlampau suka judge satu sama lain. Serius.

  • Perempuan tak berapa cantik dengan perempuan tak berapa cantik = kawan baik. (juga boleh diaplikasi untuk lelaki .)
  • Lelaki kacak dengan lelaki kacak = Gay !
  • Lelaki kacak yang bujang terlajak = Dah lama jadi gay!
  • Perempuan  dengan make up tiga inchi = Cun woo.
  • Perempuan tanpa make up = Tak pandai berfesyen.
  • Tudung labuh = Ustazah.
  • Perempuan cantik dengan lelaki tak berapa nak kacak = Lelaki tu bapak kaya, perempuan kaki kikis.
  • Handphone mahal, gadget  = Gila stylo! (Biar hutang keliling pinggang, sanggup wei.)
  • Speaking English = Ceh, gila bajet mamat ni nak speaking-speaking.

Kat mana kita kutip mentaliti macam ni pon aku tak tahu. Dan aku memang tak nak tahu k.

Done, entry mengarut aku Volume two. Hahha. Ada bakat jadi Mak Jemah tukang sebar gosip tak aku? Huahuahua.

Bajet update blog pukul 2 pagi. Nak dapat feel la konon, tengok-tengok  entry mengarut jugak kau taip. Hampeh :p



Vain 1 : Eh lapar la nak makan nasi !

Vain 2 : Eh, lupa aku diet. Ahaks Diet laa sesangat *mata pandang atas, tangan di bahu *


ps : Macam mana nak deactivate Facebook? Blog boleh diactivate tak? Mintak maaf semua :)

22 comments:

Mk Syahir said...

wah..ok je..tak mengarut pon =)
bestbest =)

kaizen said...

hahaha so true....

mirmashi94 said...

so true indeed . tade mengarut sangat . lol . point taken , lesson learnt . jangan cepat judge org . betol x ? hik3 .

encik iqram said...

Gie kat setting situ boleh di unaktifkan and blog nie gie private kan..nnty orang lain takleh baca.. :)

Btw mentaliti orang melayu.. ;D

kai said...

mata kat atas tangan kat bahu jelir lidah....

- encikkai.com -

nurshamila said...

hahaha siap ada part two lg..kah3
btw pic yang first tu coooooomelll sgat.. i like!! kuang3

Liyana Izzati said...

@MK Shahir : Hahha. Tak mengarut ke? Kurang mengarut sikit dari part one hari tuu. Kahkahkah.

Liyana Izzati said...

@kaizen : Hahhaha. Yeah, memang pon..

Liyana Izzati said...

@Mirmashi94 : Hahha. thanks, tengah fikir kat mana nak kutip idea nak update blog dengan menarik balik. Huahuahua. Don't judge a book by its cover :D

Liyana Izzati said...

@Encik Iqram : Oooo, K. Thanks. Ingat nak private kan blog yang satu lagi. Hahha, yeah right. That kind of thinking yang aku tak tahu kita kutip dari mana.

Liyana Izzati said...

@Kai : Alaaa, sweetnya buat macam tu. Ce buat sekali lagi. Hhahaha.

Liyana Izzati said...

@Nurshamila : Ahaks sis, I kutip muka comel dari u lah. Hahhaa. Part two ni kesinambungan part one yang memang mengarut tahap bangang jeerr. Kuangkuangkuang. :)

NadNod said...

memang betul tu orang suka judge -.-

❖ Syaa ❖ said...

alahai nape nape nak diactivate blog plak hewhew majok ngan sape xP
Kita perlu doa , bersungguh2 mengiginkan sesuatu tu nthen tawakal je laa , insyallah ape yang kita inginkan tercapai .

Ihsan Arifin said...

si perempuan cantik, tapi balak muke macam %&$#.
haha aku tak hensem.
maknanya nanti dapat awek cantik la kan haha ;)

nurennurain said...

lepasni bolh update blog pkol 2 ptg pulak.hee. ok la entry ni yana. x de mengarutnye :)

Liyana Izzati said...

@NadNod : Hahhaa. Judge orang ni benda best kot. Bila judge orang rasa kenyang macam makan nasi. Hehe. :)

Liyana Izzati said...

@Syaa : Betul tu. Pandai betul ore kelate kito nasihatkan sesama gu. Thanks sis :) InsyaAllah.

Liyana Izzati said...

@Ihsan Ariffin : Hahaha. Ada ke macam tu? Sapa laa bagi sifir macam tu. Hehe. :) Ye lah, doakan bro dapat awek cun laa.

Liyana Izzati said...

@Nurennurain : Hahha. InsyaAllah,lepas ni update pukul dua petang pulak laah. Ye ke tak mengarut? Hhahaa. Thanks :)

Ihsan Arifin said...

haha cantik comel menawan bijak berbudi bahasa tu bonus.
yang diimpi gadis solehah. amin :)

Liyana Izzati said...

@Ihsan Arifin : Ye lah tukar-tukar. Doakan abang moderator kita dapat isteri solehah. Amin :)