Wednesday, March 21, 2012

Hari ni Hari Result saya!

Photobucket

Assalamualaikum and Hi peeps.

Aku malas sebenarnya nak update pasal ni. Tapi sabar je laaah.

Aku pergi ambik result dengan jerawat kat pipi. Best woo, ada tukang teman. Hahaha.

First sekali aku agak berat nak share pasal result aku kat korang? Result aku biasa-biasa jer. Serius. Tak lah segempak Fakhrul Haiyin and korang semua. Haha. Korang yang banyak A tu sepatutnya sedekah kat aku sebijik dua baru lengkap aku straight a. Ada yang bermurah hati?

Mula-mula aku ingat aku akan dapat 6A jer. Lepas tu masa cikgu panggil nama pelajar-pelajar cemerlang sekolah maksudnya 7A ke atas. Tetiba jer aku dengar nama Nur Liyana Izzati bt. Abd. Aziz. Terus aku bangun dari kerusi aku, berjalan macam mafia baru keluar jail. Maaf lah aku memang tak pandai nak lemah lembut bagai ni. Mesti orang ramai gelak masa aku jalan kan? Hahha. I don't care.

Serius aku memang ingat aku akan dapat sikit jer. Walaupun apa yang aku dapat ni sikit jugak tapi okaylah up sikit dari expectation aku. Plus aku tengok kawan-kawan aku rilek jer semua walaupun ada yang dapat low dari aku. So aku fikir kenapa aku perlu sedih-sedih kan? I mean, spm jer kot. Hidup ni panjang lagi perjalanan dia, kenapa nak stop kat sini just because spm kita tak seberapa.

 Yana ngan Najwa bangga dengan result masing-masing. Pandang sini lahhh.


 Guess what result kitaorang bertiga sama jer. Kalau diorang boleh bangga dengan result diorang kenapa aku tak? So, lets party tonight! Yeaaahhh. *gurau kot*

Aku bangga BI aku dapat A Tapi aku lagi bangga sebab BM aku dapat A+. Maksudnya aku anak Melayu yang tak lupa daratan. Kahkahkah. Apakah? Aku bangga Sejarah aku dapat A+ sebab aku selalu cakap yang aku nak sambung ambik law. So, bila aku dapat A+ sejarah maksudnya aku tak bercakap dengan air liur. Aku ada effort ke arah itu. 

Tak tahu kenapa aku begitu bangga dengan gred tiga subjek di atas. Hahha. Favourite subjects kot dulu.

Tapi tak jugak sebenarnya. Tak semestinya kau tak dapat A+ BM maksudnya kau bukan anak melayu k. Aku tak maksudkan macam tu tau.Gua gurau jer bro, sila faham. Aku kan suka gurau. Entry ni pon aku taip sambil gelak tak henti-henti. Serius.


 Ame Nurlyana and Liyana Izzati. Aku tahu cara aku senyum pelik.Tapi senyuman aku ikhlas k. Jangan pandang gambar ni lama-lama. Pandang amy takpe, aku tak boleh. Aku kan pemalu. Yelah, pemalu sangat *mata pandang atas, tangan di bahu*


See, diorang happy sangat. Aku juga perlu happy. Lap air mata kejap. :'(


Terima kasih 5 Alpha Batch 2011. Aku akan sayang korang sampai bila-bila. Korang yang banyak bagi tunjuk ajar, korang yang banyak bagi dorongan, korang yang banyak kutuk aku, korang yang banyak tolong aku. Terima kasih banyak-banyak.


Tak sedih. Aku cuma letih sebab balik pukul 4 petang tadi. Umi aku datang ambik lewat tadi sampai nak pengsan aku tunggu. Nasib kalau ada dua orang anak ambik result spm ni.


Gua like status kau bro. :)


Yang ni pon aku suka. Semua aku sukaaa lah!


Dengan ini saya Nur Liyana Izzati bt. Abd. Aziz ingin mengucapkan terima kasih kepada semua yang mendoakan saya selama ni. Saya dah redha dan berpuas hati dengan apa yang saya dapat. Alhamdulillah. For those who didn't achieve your target, be strong and don't be sad k. We might not get what we want because Allah has something better in  store for us later on. So, chill lah k. By the way, to those yang dapat excellent result, congrates!

Doakan aku dapat capai cita-cita aku untuk jadi seorang peguam yang berkaliber okay? *First time, aku bagitau public pasal cita-cita aku* Mana tahu korang ada kes kena selesaikan, jangan lupa contact gua erk. Hehehe. Aku biasanya ngan kawan-kawan sendiri, tolak murah jerr :)

Tak dapat straight A, maklumlah tak hebat macam korang :) Tapi, aku puas hati.


34 comments:

Ali Power said...

congrats. budak law.haha

mirmashi94 said...

again , tahniah :) . harap tuan blog dapat capai cita2 . amin :) . eh , nak no fon ? naty leh contact2 ma sama cik lawyer lau ade kes . hehe . jokes saje ^.~

Mk Syahir said...

tahniah!!!!!!!

Liyana Izzati said...

@Ali Power : Hahhaa. Thanks. Amin :)

Liyana Izzati said...

@Mirmashi94 : Buleh..buleh. Eleh, cakap org, dia tu dapat lagi tinggi kot. Tabik spring :) Boleh tapi takkan nak post sini.

Liyana Izzati said...

@MK Syahir : Thanks :) Bro, belanja pizza bro.

Ika said...

waa, congrates akak! :D
thn ni nak ambik spm. tlg doa2kan ea. hihi. :)

Ardini Izzati said...

congrats! :)

fara said...

tahniah dear,,,, hehe

ain evans said...

woww~ congrats ! ^^ tahniah yew. . :)

Budak_NakaL said...

Tahniah dik~heee

Liyana Izzati said...

@Ika : Thanks, tak tinggi pon resultnya. Saje buat gempak. Doakan adik dapat result lagi cemerlang k. Aminnnn...

Liyana Izzati said...

@Ardini Izzati : Trimas la mek ngah!@

Liyana Izzati said...

@Fara : Thanks, result biasa-biasa jer kot.

Liyana Izzati said...

@Ain Evans : Thanks, malu sayo. Result biasa jerrr.

Liyana Izzati said...

@Budak Nakal: Terima kasih la cikgu,

arzman angah said...

follow,,,:)
http://hazman-arzman93.blogspot.com/

Fakhrul Haiyin said...

congratz macik liyana izzati. hehe. weh, apsal ada jak nama aku nih. *pening. result aku biasa jak laa weh. xpaya banding2. sama jak kta :D

Liyana Izzati said...

@Arzman Angah : Done ! :)

Liyana Izzati said...

@FH : Hahaha. Aku mention nama kau sebab result kau memang cemerlang pon. Hahaha. Okay k, tak banding laa lepas ni.

Fakhrul Haiyin said...

spatutnya kau mention nama mirah. dia lg cemerlang gilabapak. stret A lagik. haha.

[hazwani_mn] said...

tahniah!!!! :D

satgi akak blanja hang naa.. #tetiba

RakanBlog said...

tahniah.. mmg luar biasa.. semoga berjaya dalam kehidupan.. amin..

tq kerana register dgn http://www.rakanblog.com

Liyana Izzati said...

@RakanBlog : Terima kasih. Doakan saya berjaya dalam hidup. Terima kasih jugak sebab approve ;)

Fz27 said...

tahniah... lepas ni, jangan alpa dalam dunia ipt plak kay>>>>

Liyana Izzati said...

@Fz27 : Hahha.InsyaAllah, tak alpa kot.

| NURUASHIA | said...

wanna be a lawyer ehh?
sangat mencabar study law..but kalo dah minat sgt2 n bcite2 nk jd insyaAllah boley..sbb akk dulu pon nk jd lwyer but xdpt n ble study subject law sem lps, bru taw mcm mne rase study undang2 cmne huhu..
pape pon,,all the best.. n congrate :)

Kamalia Butterfly said...

perghhh gempak! congrats ;)

syakey said...

tahniah tahniah! ;)

Liyana Izzati said...

@Hazwani_mn : Beres, belanja pizza yer. Hahaha *demand kejap*

Liyana Izzati said...

@NURUASHIA : Oh really? Tapi saya minat sangat nak buat macam mana. Hope dapat survive nanti. Thanks ;)

Liyana Izzati said...

@Kamalia Butterfly : Takde lah kak, result biasa-biasa jer. Thanks :)

Liyana Izzati said...

@syakey : Thanks :) *Terharu kejap*

loVe puRpLe said...

Congrat2..hehhe (^-^)