Thursday, March 8, 2012

Akhirnya aku Lulus test Jpj. Ngeee :D

Photobucket

Assalamualaikum.

Hi everyone! How are you guys doing today? Oh, like I care. Hahha. Yup, of course I care. Korang rindu aku tak? Aku tahu rindu. Omg, please behave Liyana please. Haha.

By the way, tajuk entry boleh buat tajuk novel je kan? Hahhaa.


Yeah, I like him. Kenal Ryan Higa lagi lama dari Mat lutfi. Tapi Mat lutfi tetap terbaik. Tehee :)


Nahhh, I'm chilling at my home waiting for the SPM result. Chill la sangat.

Buat masa sekarang, tidak ada perkara lain yang bermain dalam kepala otak aku selain result 22hb ni dan jugak test jpj tadi ( Alhamdulillah, lulus jugak tadi ) . But, spm lagi monopoli kepala otak aku sekarang rasanya. I keep wondering how many As that I might get? Am I going to survive well with the result? Can I achieve what I have targeted before? and Can I be what I want to be with my result?

Disebabkan perasaan risau, gemuruh dan takut tu jugak aku postkan entry about Istidraj few days ago. Well, walaupun aku ambik jer dari blog Mr K. Really hope yang entri tu boleh bantu menenangkan jantung aku yang tengah berdegup kencang and also be a motivation and inspiration to all students who are waiting for their result. Anda ada rasa sikit tenang? Sila cakap Ya pleaseeee...

Bajet baca paper sebelum pergi test jpj. Ingat dia nak tanya isu semasa ke apa?

Gemok gemok . Maklumlah kerjanya menternak lemak dengan tanam anggur jer sekarang . Hehehe.

Perenggan baru cerita baru kan? Eh?

Saya sangat simple. Serius. Kadang-kadang berjeans, berseluar track, berbaju kurung, berbawal/bershawl, berkasut dan berselipar jepun. Kadang-kadang, keluar rumah tanpa pakai apa pon kat muka. Jarang sangat pakai eye liner dan bila pakai eye liner sekali sekali, rasa macam dia lah perempuan paling cantik di alam semesta. Perasan.  Kadang-kadang, pergi sekolah tanpa iron tudung. Hahha, serius (dulu iron tudung tiga hari sekali jer, ni fakta). Lepas tu masuk masa kedua pelajaran, ilmu ke mana, tudung ke mana.Walaupun takde orang kata dia cantik, tapi separuh manusia atas dunia ni tahu yang dia suka perasan cantik. 

Jangan risau! Bajet comel ialah kehebatan diriku ini :)

Kadang-kadang orang pandang macam "Eh, ni ke Liyana Izzati?" Hahaha. Tak percaya? Tanya Ame Nurlyana, tanya Fakhriah aku ni macam mana orangnya. Lepas tu jangan gelak dengar cerita diorang. Boleh?


Ini memang tidak ada make up. Jangan kutuk gigi saya, saya sorang jer boleh kutuk  =,='

Jadi, saya Nur Liyana Izzati bt. Abd. Aziz yang comel  ingin mengucapkan best of luck kepada budak-budak SPM 2011 untuk result 22hb ni. Rilek laa baru SPM je kot. Hahha. *cakap orang tapi tukang taip ni sendiri dah tak lena tidur sebenarnya* Selamat maju jaya. Kalau dapat result tinggi jangan lupa belanja saya makan KFC. And yeah, tahniah kepada yang dapat cemerlang STPM semalam. Hebatnya awok awok. Kagum sayo!

Dia comel kan? Macam kak long dia. Tahu.

Tadi waktu aku test kereta. Lepas siap buat bukit, free gear angkat handbreak, tutup pintu kereta (perlu ke bagitau semua ni??) 
Lepas tu ada Abang jpj ni tanya "Dah kawin?"
Aku cakap la : "Belum." dalam hati "Hei! Aku nampak tua sangat ke?"
Abang jpj : "Ada tak orang cakap muka awak macam Faezah Elai?"
Aku : Hehehe sambil senyum sampai telinga.
Tapi, part mana yang sama? Tak logik langsung.

Dear the beautiful Faezah Elai, ada orang cakap muka kita sama. Hehehe :)


Blog aku macam beruk? So, Who cares? Takde orang suruh kau baca pon. Suka-suka hati panggil aku setan. Whatever.

13 comments:

echa takashimaya said...

best of luck.insyallah and congratss dah lulus lesen :)

liyana izzati said...

@echa takashimaya : Thanks :) Amin.

Fakhrul Haiyin said...

tahniah laa! aku bawak kreta pun xpass lagik. haishhh. kejang otak aku asal bwk kreta. HAHA! n gudluck nnt time ambik result. jgn jak kau tkejut dgn rsult kau yg meletop kebaboom tu nnt.

p/s: beruk pun dpt laptop 1Msia tu eh? amcm dy online? haha.

peaNut said...

jahat betul org yg buat komen cam beruk tu kan...dia sendiri yg spesis beruk kot..huhu :)

.........cP~ said...

Salam.

Alahmdulillah. lulus. Tahniah. InsyaAllah dapat result yang memuaskan hati. hee..

Ardini Izzati said...

beruk pon pandai baca blog eh? beruk spesies apa? haha. tahniah untuk beruk itu. big applause to that beruk! bravo!

شهيايراه اسحاق said...

tahniah :)
good lusk. semoga kita dpt keputusan yg cemerlang.amin
singgah sini. semoga hari ini hari yg Indah

Sally Yatiey said...

Tahniah lulus test jpj :D
hee

liyana izzati said...

@FH : Well, aku mula-mula kejang jugak. Lenguh tangan-tangan aku nk putar stereng. InsyaAllah, result aku kabooom bravo. Tapi takde lah cemerlang mcm kau kot.

Memang terer beruk zaman sekarang.

liyana izzati said...

@peaNut : Hahha. Maybe kot. Beruk zaman moden ni advance sikit.

liyana izzati said...

@CP : Hahah. Thanks sis. InsyaAllah :) Doakan lah yer.

liyana izzati said...

@Syahirah Ishak : Thanks. Amin, moga kita sama-sama dapat result cemerlang.

liyana izzati said...

@Sally Yatiey : Thanks. You pon dah lulus kan?