Thursday, February 2, 2012

Talking about my sister's blog!

Photobucket

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Mintak maaf sebab memang aku tahu dan sememangnya sedar yang aku dah lama tak update blog ni. Semua orang kat Kelantan ni tahu aku tak update blog sebab aku demam seminggu kot! Kihkih. Takde lah! Tapi serius weh aku memang demam pon. Alhamdulillah, hari ni okay sikit. Jadi aku gagahkan jugak kepala lutut dan kepala otak aku untuk update blog ni sambil tangan melilau mencapai tin 100 plus. Sorry beb! Aku kalau demam tak minum air 100 plus ni. Aku telan terus dengan botol-botol. Pergh! Kesannya lebih tahan lama yer kawan-kawan. Haha.

Kalau aku cakap aku demam, orang jarang nak percaya. Kenapa eh? Muka gua memang nampak sihat dan awet muda selalu eh? Kahkah.
Okay, cukuplah dengan cerita demam-demam ni semua. Aku malas nak fikir huraian yang lebih panjang lebar pasal demam-demam bagai ni. Tapi, aku tahu. Korang pon bukannya nak baca sangat kan? kan?


Hari ni aku nak share ngan korang tentang blog adik aku Ardini Izzati. Waah kelas kau adik- beradik blogger! Hehe. Tapi, tak kelas lansung bagi aku. Tak kisah lah sama-sama blogger ke, sama-sama artis ke, sama-sama doctor ke, takde apa yang membezakan kitaorang. Yang aku tahu, hari-hari gaduh jugak pasal nasi, makan pakai. Hari-hari ada jer yang nak makan tapak selipar jepun aku sebab suka kacau aku tidur. Hari-hari ada jer yang nak kena sembur dengan Ridsect sebab suka sangat main game dalam netbook aku. Hehe.

Ardini and her super-beautiful sister, me!

Ardini Izzati
Halfway Done.
p/s: Kalau tengok gambar cantik-cantik dalam blog dia, jangan  tak tahu pulak. Kakak dia yang ni lah selalu jadi photographer tak berbayar. Haha.
Sebab aku selalu share link blog orang lain kat blog aku ni, jadi of course sebagai kakak yang mith-ali dan soley-hah, aku mestilah share blog adik aku kepada orang ramai kan? kan?. Kehkeh. Kakak yang baik memang macam ni yer you ollz. Kak long yang hebat macam aku memang akan tunggu adik dia ugut nak bakar katil dulu sebelum dengan "rajinnya" update pasal blog adik dia. Haha.

Click the picture to go to my link :)
Aku tak tahulah. Tapi people keep saying that Ardini and Liyana are as alike as two peas! *Walaupun, bagi aku lansung tak sama, Seriously!*  Dari zaman kecik-kecik macam bertih jagung sampai sekarang, ada lagi yang cakap muka kitaorang sama. But well, nama pon adik beradik sama mak sama bapak, of course lah muka sama bro!


Then, people will ask about our age, and I will answer that I had just finished my school years, baru habis SPM. Orang akan tanya pulak Ardini umur berapa? And when dia cakap "Samalah baru habis SPM". Orang akan buat muka terkejut sambil tanya "kembar ke?" . Waktu tu, memang tak tahu nak jawab ape. Kitaorang memang malas nak explain kalau orang tanya macam tu. dari dulu lagi. So at the end of the story, kami akan sengih sambil jawab "A'aa, kembar sesangat!"

The best thing to have a  sister with the same age as I do is that I always have a friend to share everything. And of course, an enemy to fight in everything.When it comes to education, you will always find her as your biggest competition. Kalau aku sendiri, aku selalu fikir yang saingan aku dalam pelajaran bukan hanya kawan-kawan di sekolah tapi aku ada saingan yang lebih besau di rumah. Jadi sedikit sebanyak, it pushes me up!


Lebih-lebih lagi when your sister went to MRSM while you just went to an ordinary-kampung school. So obviously, you might have a bigger responsibilities to maintain and to carry on. But again, Alhamdulillah. Setiap orang yang berusaha pasti ada jalan kejayaan di penghujungnya. Alhamdulillah, so far walaupun aku pergi sekolah biasa jer result aku tak lah teruk sangat compared to her. Aku masih lagi memberi saigan yang hebat and well berjaya membuktikan jaguh kampung jugak mampu bersaing dengan orang luar. Kehkeh. Again, it doesn't matter where you start, what matters is where you end up right?

Halfway Done.

The conclusion is, I love my sister. Hehe. Jangan lupa check out her blog and read her updates. And yeah, do follow and comment if you want to!

Tu jelah kot apa yang aku nak cuba sampaikan hari ni. Rasanya macam sudah mencapai visi dan misi yang diinginkan kot. Haha. Thanks for reading this. Korang memang terbaik laa.


6 comments:

Gary Asip said...

untunglaa adik beradik sama minat... boleh tukar2 pendapat... :)

liyana izzati said...

Haha. Yeah right. Tukar-tukar pendapat tu betul jugak tapi most of the pendapat dengan mudahnya akan bertukar jadi pergaduhan besar. Most of the time. Haha. But well, who cares? Dah nama adik beradik, selagi ada depan mata. selagi tu bergaduh kan?

.........cP~ said...

?? Tak faham pulak bab umur. Tapi, dah kata malas nak cerita, tak pe lah.

liyana izzati said...

Hahaha. Nanti kita cerita face to face k :)

Dayana AZ said...

dua-dua adik kakak cantik :D!!

liyana izzati said...

Haha, thanks :)