Tuesday, December 20, 2011

End Year Trip ! Goodbye 2011

Photobucket

Assalamualaikum readers!


Hey everyone ! Sorry for lack of updates now. Aku sendiri tak tahu apa yang aku buat sampai selalu tak sempat nak online sekarang. Watching Maharaja Lawak Mega maybe? Haha.

Minggu lepas, I went to Kuala Lumpur and Melaka for holiday. After-SPM holiday. Kihkih. The trip was awesome! Although we have few budak keciks yang suka merajuk and melalak bila impian diorang tak dipenuhi. Ergh! Tapi ape nak buat, sabar je laah.



       Everyone is trying to be in the picture. So, macam ni lah jadinya. Haha.

Yang ni masa tengah tunggu budak keciks mandi kat kolam hotel. Menunggu dengan boringnya !

           Gambar candid depan cermin perlu ada bagi perempuan. Huahua.

Lepas hours of torture menunggu budak-budak mandi, kitaorang terus ke Taman Buaya. Well, of course buaya is the main attraction kat sana. Habak mai, kau nak buaya jenis ape? Buaya kecik? Buaya darat? Hehe.

Then, lepas jalan-jalan we went straight away to Zoo Melaka. Masa zaman kecik-kecik dulu, zoo merupakan tempat yang paling best and exciting kat atas muka bumi ni tapi bila dah besar macam ni. Nak lalu depan zoo pon tak minat. Haha. Tapi because we have few kiddo in the team so kita kena ikut diorang punya idea. Suka sangat nak pergi zoo, tengok haiwan yer? Tunggu lah kau besar macam kak long kau ni, tengok menatang pon tutup mata!

                 Welcome to Taman Buaya Melaka !

                                                Jump!

  Ayah Su looked exactly like the man in the Planet of Ape! Seriously.

  Fear me ! Sama tak ngan yang belakang tu?

   We blocked the way. Sorry ! Kesian orang nak lalu kat situ.

                                     Duta Kehormat Air Mineral. Haha.

  Lets go for a ride! Only RM 4 and you get the experience to see "REAL" dinosaurs. Trust me, babe!

 Selepas 3 jam berjalan-jalan sekitar Zoo Melaka yang aku sendiri tak tahu betapa luasnya, Isha terpaksa dikendong oleh abahnya. Haha. Amik kau!

   Malam tu, kita pergi A- Famosa. Tengok Cowboy show. Best wei.

  This is my friend, MUHAMMAD FAZLIN HAKIMI BT MUHAMAD. Haha.


Remember my forever favourite photographer has once said,
"Next time you catch someone describing themselves as "unphotogenic" - take a moment to remind them that the whole idea of "some people" as "photogenic" is just a harmful construct. Sometimes we have to remind ourselves. And remind others. So remember this :  Right now, with that little hint of a smile on your face, I think you're the cutest." - JJ Tiziou
                                       

No comments: