Saturday, October 15, 2011

Trial spm. dalam suka dan duka

Photobucket

Selamat petang everyone :)

Lama betul tak update blog kesayangan ni. nasib baik blog ni bukan menatang yang boleh bercakap. kalau tak mesti dia dah pekik kuat-kuat sambil buat muka seram. "kenapa kau abaikan aku hah manusia?" nasib baik. i love you blog :)

well, spm is just around the corner. pergh! kurang sebulan lagi wei. kepada calon-calon spm 2011, adakah korang sudah bersedia? takpe pelajar pintar harapan bangsa macam korang ni mesti tengah study 24/7 sekarang ni kan? tabik la korang. aku study sikit-sikit boleh laa tapi taklah study gila-gila macam orang lain. hehe. bajet. maybe aku more to exercises ngan latihan kot sekarang :) practice makes perfect right?

"8As for the last trial didn't promise you to get the same exactly result for the coming spm. you will decide on your own whether to stick with it or perform better. ingat, universiti tak kenal minat, dia cuma kenal result spm! think about your future. i won't get nothing if you get excellent result then. umi cuma tumpang gembira je laa....." : nasihat seorang ibu kepada anaknya :)

kalau aku nak sambung lagi "nasihat" mak aku memang takkan habis la entry ni rasanya. hehe.however, i know she loves me anyway. T_T

some people might say "hey liyana! you should be thankful and grateful for what you have right now. not everyone can achieve that!" yes! aku memang bersyukur. hey, i am totally blessed okay. aku cuma rasa aku masih lagi perlu perbaiki diri aku. plus i still have "enough" time kot. hehe. serius ada jugak perasaan "cemburu" dengan beberapa orang kawan yang sudah dapat straight A walaupun baru percubaan. korang hebat siot! hehe. harap kita sama-sama cemerlang bila spm nanti okay. InsyaALLAH.

                                  saya yakin saya mampu!


selain tu, boleh baca luahan hati calon-calon SPM di sini (Ame Nurlyana) dan di sini (Ardini Izzati) <3 thank you.

 tolong doakan aku yer!

 p/s : i didn't watched tv for weeks! i don't have any  "favourite"  tv programmes right now. haha. gila kan! semalam jer aku sempat  tengok last episode of tahajjud cinta on tv3. hehe. kata tak tengok tv???

thanks for reading =)


5 comments:

kaizen said...

bersenam, dgr instrumental muzik boleh hilangkn stress...

*dgr ayt2 al-quran boleh bntu fokus waktu study bkn dgr lagu....

*solat hajat tiap2 mlm b4 tido

liyana izzati said...

terima kasih :)

iSmaZuRina said...

goodluck ye for spm.. mesti boleh!!!!

liyana izzati said...

haha. InsyaAllah ;)

Hakimy Zamri said...

trial spm ? emm ..em..