Saturday, August 20, 2011

update terbaru. newest update!

assalamualaikum.

kalau tanya aku dulu, kenapa aku decide nak buat blog is because i get to share and experience every simple things that i have in life. aku dapat kongsi apa yang aku rasa and i get to experience orang lain punya pengalaman berdasarkan penulisan diorang.and menjadi seorang blogger sebenarnya mengajar aku untuk melihat sesuatu perkara bukan dari satu sudut pandangan sahaja tetapi kita perlu consider sesuatu hal sebaik mungkin sebelum membuat sebarang penilaian. my opinion!

lumrah manusia ni, kita akan suka buat apa yang kita tahu buat. betul tak? umpamanya, aku sangat suka subjek english tapi sangat alah dengan physic. tiap kali masa english, aku rasa bertenaga and excited tapi berbeza sekali bila subjek fizik. aku cuba untuk menyukai suka subjek tu tapi al maklumlah tak reti la katakan. tapi bila kita suka sesuatu perkara tu, tak semestinya kita boleh selalu buat benda. contohnya aku suka english tapi tak semestinya aku boleh belajar english setiap hari, setiap masa. and the same thing goes here, aku suka blog aku tapi tak semestinya boleh update blog setiap hari kan?

okay akibat terlalu lama tidak menaip dan menulis sesuatu kat sini, aku rasa kekok gila nak mula balik. seriously, aku tak pernah berhenti selama ni. hehe. last update 8 july. sekarang ni dah 20 ogos. lama gila tak menulis something kat sini. nak cerita pasal apa erk? kejap. nak fikir.


antara sebab utama aku tak update blog lately ialah sebab masa yang sangat cemburu dan iri hati dengan aku.haha. dah la kesuntukan masa, kerja pulak banyak. homework mathematic banyak gila wei. hari-hari mesti ada kerja. tu tak termasuk dengan latihan biology, chemist.plus sekarang belajar pon dah habis syllabus lagilah banyak latihan, module and handouts. macamana tak busy? tapi sebenarnya bagus jugak. at least takde laa aku dok menghadap lappy 10 jam sehari seperti biasa. sekarang ni Alhamdulillah aku online sejam je untuk satu hari. hebat tak. yup, i know it is. haha. sekarang ni kalau sehari tak online pon rasa dah biasa dan boleh hidup lagi laah. kalau dulu tak payah cakap la. kalau tak on lappy dalam sehari tu rasa macam kurang waras dowh. bak kata ayat adik aku " kak long dah jadi separuh gila doh tu".

right now, aku tengah belajar photoshop skit-skit. boleh laa. kalau nak buat header tu memang lah  dah lama teman reti. tapi nak guna and tambah effect lain tu, kena belajar sikit la kot. so, kat bawah ni macam a few pictures yang sempat diedit hari ini laa.


i just think that this picture is cool. sape yang ambik gambar ipe ngan alex ni wei??
seriously, aku suka gambar ni sangat-sangat. sebab semua orang nampak happy and cheerful dalam picture ni. nampak ikhlas sangat. thumbs up! gambar ni was taken masa lawatan hari tu kot. our last happy moment together. sekarang busy study, takde masa nak happy gila-gila macam dulu.

yang ni tak payah cakap la. nampak sangat bajet cute. hehe. udoh-udoh. jangan tenung lama-lama. nanti keluar lembaga warna hitam dari skrin komputer korang. haha. don't trust me.


okay laah, lama tak update. banyak pulak benda yang aku nak tulis. and i would like to say thank you to all the followers yang tetap follow blog aku walaupun tuan punya blog takde. tetap mantain cool, follow jugak yer. thank you folks! sayang korang.



then, enjoy this video tu.  sarah kay : toothbrush to the bicycle tire. aku sangat inspired by her poems. sejak bila aku mula menghargai seni sastera ni? erk =_="


p/s: dah lama aku rasa nak buat entry pasal blogger-blogger kat sekolah aku. coming soon kot. InsyaAllah. korang tau tak url blogshop waheda? alaa, penyanyi tu. tulun ejas sikit boh!
 


No comments: