Thursday, June 16, 2011

update sebelum busy melampau. strees and depression!

assalamualaikum.


Alhamdulillah. hari ni aku dan kita semua masih lagi diberi peluang untuk bernafas, hidup dan menjalankan aktiviti harian kita di bumi bertuah ciptaan Allah ni. apa khabar korang hari ni? sihat? Alhamdulillah :)


sebenarnya aku tak tahu nak tulis apa hari ni. haha. sekarang ni kalau nak post something, kena consider banyak pihak and kena fikir pasal readers. yea! aku risau jugak kalau apa yang aku tulis dibaca oleh orang-orang yang sangat dan terlalu bertanggungjawab. then, diaorang memanipulasikan pulak apa yang aku tulis. kalau bawa ke arah kebaikan. aku totally tak kisah. tapi kalau apa-apa yang aku tulis bakal  menimbulkan provokasi atau you know buat someone terasa dengan aku. buat apa? yea. minah ni bajet ramai orang baca blog dia laah. kahkahkah.



okaylah. you guys might be annoying tengok all these old pictures right? haha. but please jangan muntah hijau kat sini. tak tahu kenapa. lately, i just missed all these moments. sedar yang dah nak spm. and aku sedang mengalami proses ke arah stress dan depression yang melampau. i hope that  i'm not the only one who is suffering from this unwanted illness. join la sekali. lagi ramai kan lagi bagus. dapat merapatkan ukhwah antara kitak. tak kisah la sama ada korang tengah stress sebab exam macam aku, or tengah stress pasal kerja ke atau pon tengah stress sebab tak tahu nak buat apa. erk, ada kah manusia seperti itu? orang kata jangan mintak kesedihan untuk berlaku dalam hidup kita sebab bila kita mengalaminya, tak pasti lagi sama ada kita mampu atau tidak untuk mengharunginya. sesungguhnya, just be happy and enjoy our life and what we have now okay! kalau kadang-kadang kita rasa kita susah, ingatlah bahawa ada ramai lagi orang yang lebih susah daripada kita. aku cuba untuk terima dan amalkan kata-kata itu. walaupun kadang-kadang, aku gagal jugak! memang aku memilih kadang-kadang tu. hehe.



 mula dengan hari Sabtu ni, i will not be around. aku tahu korang tak kisah pon sebenarnya aku ada ke tak kan? kan? tak kisah aku tetap nak cerita, well, aku akan pergi ke Konvesyen PUM peringkat negeri Kelantan. camping kat sana for 3 days. balik hari Isnin. hari Rabu nya pulak aku akan represent my school for Ikon Sejarah peringkat negeri. Alhamdulillah, i was so amazed when cikgu pilih aku salah seorang wakil for ikon sejarah. dah la pilihan pertama lagi. wei, serius bangga! then hari Khamis, aku akan ke matrik Penang, Bukit Merah, Cameron Highland and several other places. tu sebenarnya untuk program lawatan ransangan pelajar spm 2011. haha! serius.minggu depan busy gila. doakan aku berjaya untuk pertandingan Ikon Sejarah tu okay. Amin.

"you can bring the horse to the water, but you can't force it to drink"


kecikbesar: aku sangat suka dengan Sahabat Blogger kaat Fb. aku dapat ramai kawan baru. best sangat!

4 comments:

Pendamba Mawar said...

jumpa pada minggu2 berikutnya..ahaks.. semoga bjaya

al_hakim said...

kompem power sejarah ni..

liyana izzati said...

@Pendamba Mawar : insyaAllah abg faiz! jangan rindu kita pulak. haha :)

liyana izzati said...

@al_hakim : tak eh. biasa-biasa jer . hehe :)