Wednesday, May 25, 2011

exam dah habis. say happy :)




assalamualaikum.

lama gila tak online and update blog. seriously, exam midterm ni memang menguji kesabaran, keimanan dan kecekalan aku. haha and Alhamdulilah dapat lalui everything dengan tenang dan sabar. *kononya. walaupun selalu mengeluh bila lah exam ni nak habis. aku nak online laahh! cuba korang imagine dah lebih kurang 2 minggu lebih aku tak online.  bagi aku this is a great sacrifice. bukan aku tak boleh nak online tapi kalau aku fikir-fikir balik takkan tak mampu nak berkorban 2 minggu unuk kejayaan. bak kata Dato' Dr. Haji. Mohd. Fadzilah Kamsah "bukan senang hendak lulus periksa dan bukan susah hendak gagal" fikirlah." kita tak perlu takut dengan peperiksaan, kerana ia akan pasti berlaku dan berakhir. kita cuma perlu takut dan risau, jika doa, usaha, dan tawakal kita tidak mencukupi" ( Strategi Menghadapi Peperiksaan tulisan Dato' Dr. Haji Mohd. Fadzilah Kamsah) Allah S.W.T Maha Adil. masih sempat lagi baca buku okay. hahaha.


aku sengaja letak gambar aku interframe atas sekali tuh. haha. in case, korang rindu gila meraban lama tak tengok aku. haha. perasan! takde orang yang rindu kat kau la minah. selama ni kau sorang je yang perasan ramai peminat. even blog ni pon takde orang yang baca pon selama bertahun-tahun kau menulis ni. selama ni kau jer yang baca apa yang kau tulis. wahaaaa. tapi boleh jadi jugak kan? kan?
biarlah aku tak kisah. nak letak jugak! nak letak jugak! bajet siot minah ni. haha. ikut suka la wei, takkan nak letak gambar kau pulak kat sini.

 takkan nak letak gambar ni pulak. nanti takde motif. pastu korang cakap aku tak matang pulak!
 

                         lebih baik aku letak gambar ni. ada motif jugak. haha


   okaylah yang ni paling relevan dengan situasi aku sekarang. sekarang exam. mood : happy :]


haha. aku rasa macam tak tahu apa-apa pon pasal dunia sekarang. serious sangat tak berkembang sekarang. 2 minggu sebelum exam sampai exam aku rasa sangat biol. haha. sekarang panggil aku katak di bawah tempurung.! haha. this one is prohibited but wait. katak?katak? yulk.aku benci katak. sebab tu dari dulu lagi aku tak pernah baca buku putera katak. aku tahu cerita tu pon sebab adik-adik aku suka berangan jadi princess.kisah tuan puteri dan putera raja yang bercinta and at the end of the story live happily ever after together in their huge beautiful castle. seriously, takde kisah macam tu. cinderella, snow white, sleeping beuty and macam-macam lagi. then bila diorang baca buku dongeng-dongeng bagai tu diorang akan samakan aku dengan watak-watak yang sial macam nenek kebayan or ahli sihir yang jahat. ya! aku bertuah dan aku sangat happy waktu tu.kak long ni tak pernah kisah kononya aku suka jadi unik. haha. gila. tapi umi aku cakap aku memang "boyish" sikit zaman kanak-kanak ribena dulu. sekarang je pandai nak pakai cantik-cantik sikit maklumlah bila dah besar ni dalam hati ada taman yaw. hehe. aku tak kisah sebab ala budak-budak biasalah memang nakal. tapi kadang-kadang kalau lebih-lebih ada jugak yang makan penampau free kak long ni. hehe. sorry, aku bukan penyabar macam bawang putih.


by the way, i would like to say much Thank you to those who keep reading and following my blog although i am not around. InsyaAllah, i will try to follow you back. okay. much love. muah.muah.muah.


aku happy sekarang. haha. nak tahu kenapa because i get A for BIOLOGY. yes!yes!yes! sila lah happy bersama aku. hahaha. sekarang aku sedang senyum sampai telinga. thank you ya Allah. Alhamdulillah. i am so thankful and relieved. thank you for helping me, thank you for always giving me chance to prove that i am far away better than i can imagined and thank you for always helping me. aku sangat-sangat bersyukur. i am blessed. aku rasa sangat happy sebab aku tahu aku berusaha sangat kuat untuk ini. ada satu perasaan yang berbeza apabila kita berjaya atas usaha diri kita sendiri berbanding kita tiru orang lain. kalau kau tiru, kau akan rasa benda ni biasa je. perasaan gembira, excited, relieved because aku dah berjaya buktikan pada diri aku yang selama ni aku boleh dapat A. malam before exam biology hari tu aku tidur pukul 4 pagi sebab study biology dengan farihin. aku tidur berapa jam je. memang sangat-sangat letih dan mengantuk. tapi Alhamdulillah, berbaloi lah dengan usaha aku. betul kata orang kalau kita berusaha, kita akan dapat. what goes around comes around kan? success is 10% inspiration and 90% perspiration. farihin also get A. dia dapat markah tinggi gila. memang berbaloi la bagi dia. plus dia banyak pergi tusyen biology lately. dia selalu cakap yang kalau dia tak berjaya maksudnya dia dah gagal melaksanakan tanggungjawab. of course lah, parents dia spent a lot okay. aku pulak anti-tusyen. even kelas tambahan pon selalu tak datang, kelas fizik selalu ponteng. haaai, umi aku sibuk suruh pergi tusyen luar tapi aku masih lagi tak berganjak. memang betul kata cikgu harun yang aku ni degil dan susah nak ubah pendirian aku. bila aku dah setkan benda tu as X, it means X. korang tak boleh nak tukar jadi Y,Z or whatever kalau tak kena caranya.

aku pernah tulis yang aku tak suka biology di entri ni. encik biology kenapa anda rumit.

Maksudnya: Tidak sepatutnya bagi Mukminin itu pergi semuanya ( ke medan perang ). Mengapa tidak daripada tiap-tiap golongan antara mereka, beberapa orang pergi untuk memperdalam pengetahuan mereka tentang agama dan untuk memberi peringatan  kepada kaumnya apabila mereka telah kembali kepadanya, supaya mereka itu dapat menjaga dirinya.                                                                (Surah al-Tawbah: 122)

p/s: thank you everyone!                

No comments: