Monday, December 6, 2010

har ni hujan.

cuti-cuti macam nih semangat utk mengupdate blog ni pon bersemarak. hahaha. walaupun dah berzaman tak update. betul cakap kimie dah berhabuk dah blog nih. agaknya labah-labah pon dah beranak pinak,dah masuk berapa generasi ntah. tapi takpe la. aku dah nak mula aktif balik lorh. plus aku on9 kat stokist cosway umi aku yg line net dia laju nih. bleh la update, download. jauh lebih baik compared broadband celcom kat umah yg macam siput babi sakit kaki. siput ada kaki ke?? ok.umpamakan ada je la.
hmmm. kat tempat korang hujan tak? hujan la coz musim hujan. bodo sungguh aku :p hujan sejuk dan ada air. air hujan banyak kan?? oh~ ignore this.
hujan2 macam ni banyak benda tak bleh buat. tak bleh kluar rumah takut demam, tak bleh itu, ini. tapi sebenarnya hujan ni banyak rahmatnya. sbg sumber air bagi pokok. pokok pulak mengeluarkan oksigen untuk manusia hidup. kalau pokok takde manusia tak dapat bernafas. nanti carbon dioxide akan jadi banyak dan tak terkawal bila pokok takde. akhirnya menjejaskan kehidupan kita.!~ sekian dari cikgu liyana izzati. nanti kita sambung blajar sains pd sesi akan datang pulak yer! hehe ^_^
oklah post hari ni jugak aku sertakan gambar. hahaha. lately aku ambik bnyak gambar and aku tak sempat pon nak upload kat sini lagi. lepas nih korang akan muak gambar lah!
                  beshnye pergi pantai. banyak air. sekarang ni plak musim
                                                                              remis/kerang.

                                                           hari ni hujan.

                      masihkah kau ingat kita berlari2 dlm kepanasan??

              time picnic kat padang skolah ari tu. luckily hari tu cerah.

No comments: