Sunday, August 1, 2010

morning! MORNING! ayam dah berkokok tu ;)

assalamualaikum and good morning.
first of all, thanks to those who keep supporting my blog. i love you guys so much.

sy seorang yg sangat hepi-go lucky. sy suka sengih,senyum, ketawa,gelak. kadang2 tu gelak sampai x ingat dunia. hahhahhaha. kawan2 sy cakap sy seorang yg kelakar. mmg pom. sy x paham kenapa perlu bermasam muka dan berkerut seribu macam tuh! life is so much fun right? walaupun, kagdg2 tu kita rasa macam stress sangat. tapi after some time, sy akan ok balik. ada satu fakta yg saya pernah baca tentang benda ni. kalau kita senyum rasanya kita hanya akan mggunakan sebnyak 18( tak ingat tapi berbelas2 je la) otot sahaja.sedangakan kalau kita berkerut macam tu kita guna lebih kurang 36 otot muka. so, kenapa nak bermasam muka cam tu! nanti cepat tua. semua org nampak cantik kalau senyum. so, sy berpegang kuat dgn fakta nih~
sometimes, sy moody.emo. biasa lah org perempuan. tapi sangat2 jarang. bila sy moody, semua org akan tengok jer. terkebil2 biji mata dorang. hahhahaha. kalau dlm kelas, mesti diorang akan dtg kat tempat sy duduk and ask me what happen. ada banyak sebab sy emo. salah satu sy tengah menyampah ngan someone,something. hmmm. tapi sekarang ni sy dah cuba untuk mengawal emosi sy. entah la, kalau ada benda2 yg x puas hati, sy lebih suka buat bodo jer! kalau fikir pon buat sakit kepala jer.
sy akn ok ngan org yg ok ngan sy. i'm not really choosy dlm memilih kawan. as long as dia tu terima sy seadanyaok la! and one more thing hormat diri sendiri dn orang lain. i just tak bleh rapat ngan org yg kurang ajar. rasanya semua org macam tu.kan?
kelakar? no problem~ as long as tak melampau-lampau. actually, sy mmg suka ngan org yg kelakar but bukan lawak bodo yg terlalu bodo. bukan jugak untuk menjatuhkan aib sesape ok! sometimes sy tak puas hati ngan someone. tak suka. i dont know why. is it envy or something natural kita x suka certain people maybe sebab perangai dia kot, tak nak cakap la macam mana. biar je la. hidup dia. kalau ckp banyak2 terasa plak. tapi bagi sy, sy cuma akan tegur sekali dua jer. kalau still tak berubah ikut suka kau lah!
sy tak tahu why i'm writing these stupid words. it might sound stupid for you but not me!!! sy mmg seriously tak tahu kenapa sy tulis benda nih. saje-saje jer. just want to share. sharing is caring right??

^_^ bye!

No comments: