Monday, June 7, 2010

saya x tahu tajuk untuk post kali ni. ikut suka korang lar nak bagi ape tajuknya.

salam semua....
hari ni nampak baik, mood aku pon baik harap hari ni lebih baik dari semalam..
yesterday, the last day aku jadi faci untk kem kat sekolah.. semalam yg paling best lar, maklumlah last day. and melibatkan only form1 students yg baik and innocent. alaa, biasalah baru form1. nanti form 2 dah start lar buat perangai. biasa sangat dah. budak2 biasanya form 1 bkn main baik lagi then masuk form2 dah rasa smakin besar kpala. amboi, sedap kata kat orang. kita dulu pon macam tu jugak.. tapi aku baik lorh! dulu dan sekarang.
nampaknya, aku dah mula suka jadi facilitator. lain kali kalau ada chance nak grab cepa2 peluang tu. mungkin betul apa yg orang cakap, belum cuba belum tahu! yg last day semalam tu mmg best. banyak mengajar aku ttg selok belok mengendalikan majls. so, lain kali xde masalah. thanks tu cikgu2 yg banyak beri tunjuk ajar. help a lot lar! pagi semalam, aku datang awal, so ustazah suruh aku handle bhg pendaftaran. macam2 ragam la budak2 ni. ada yg x paham soalan. orang tanya kelas cakap nama. org tanya nama cakap kelas. tu x kira lagi ngan budak yg x dengar cakap. org surah masuk dewan x dengar duk lepak je tepi dewan tu. then, ada jugak budak2 yg datang lewat. tapi, faci pon ada yg datang lewat. hahhahaha. mmg langka kanan ar tema, dtg time org nk pergi makan...
lepas makan, mulalah sesi bersama faci. setiap faci akan ambik satu group dan akan jad mcm pemantau lar. diorang kena hafal macam satu kertas, then pergi baca ngan kiteorg. time tulah, kita dapat tengok kebolehan budak2 ni mghafal. ada yg mmg cepat hafal dan ada yg slow giler! tapi aku paling x suka ngan budak yg banyak cakap tapi hampeh! dlm sesi ni, dapatlah kita kenal ngan budk2 ni. diorang pon akan take peluang ni tanya aku pasal tips2 belajar, membahagikan waktu. time ni lar, aku akan pasang jarum, menggalakkan budak2 ni ambik arab... ceritakan tentang kelebihan ambik arab and so on.
smalam jugak aku jumpa kamal, my old friend. dia dah ke sbp. x tau macam mana dia tahu coz aku x cakap pon. kalau nampak sorang kawan lama, mesti teringat kat semua budak yg dah ke mrsm,sbp. semua korang. then mesti rindu time form 3 dulu. mesti rindu masa2 terdesak dulu. mesti rindu macam mana semua org struggle untk berjaya.perassan stress. berapa banyak buku yg telah dihabiskan untuk diconteng dan luahkan perasaan, berapa kotak tisu telah dihabiskan untuk mengelap air mata yg macam air paip time tu. tiap kali exam tiap kali sedih... rindu sangat time tu. dan rasanya time2 macm tu xkan dtg lagi. sekarang ni kalau exam dpt rendah buat bodo jer. paling x pon koyak kertas. x macam dulu lagi. x pon, aku akan cakap "lantak lar!" mcm budak bodo!
oklah, x nak lar terlalu mengimbau kenangan. nanti terjiwang plak...
hari ni, aku ingat dah nak mula buat homework, nanti kita tengok... berjaya ke x.

salam...

No comments: