Thursday, June 3, 2010

pukul 3 pagi!!!

pukul 3 pagi....
aku x tau kenapa aku x boleh tidur selepas terjaga tadi... apa yg buat aku terjaga, aku mimpi pasal seorang kawan, emm, sekarang ni dah xder sudah ke mrsm.. seingat aku tadi mimpi pasal studygroup ngan classmates aku tapi ntah macam mana boleh muncul budak tu plak.. then, x lama lepas tu,aku pon tersedar...dah cuba untuk tido. tapi sang perut ni pulak menjerit kelaparan! sebab belum makan lagi... so, aku pergi lar makan roti dulu. nak sambung tidur dah x leh. 15 min aku guling-guling atas katil macam budak bangang! lastly, aku ke ruang tamu, bukak lappy and on9 mukabuku ngan blog ni. kat fb cuma 4 org jer on9... dlm kwn2 aku ler! so,nilah cerita 3 pagi aku.
whatever lar kata seorang cikgu tu! the most important thing, sekolah aku bercuti for 2 weeks beb! oh yeah!!! this is what i've been waiting for since january lagi! tgk betapa bersemangatnya aku since awal tahun agi tunggu this precious moment. and finally, datang jugak... i don't want to say this but i have to "time moves so fast" dan korang tahu ape kawan aku akan cakap kalau macam ni " kita semakin tua"! yeah!
2 hari terakhir persekolah, rabu and khamis cikgu x mengajar pon! aku rasa mungkin dalam mood exam lagi kot..kami, fom4 dah bleh enjoy sebab dah abis exam. budak2 nak enjoy time ni ngan kawan2 dan cikgu sedang busy menyemak kertas jawapan pelajar... tapi, kerja cikgu ni mmg macam tu.. selalu busy even kalau cuti sekalipun. most of the teachers, x pernah cuti pon! maklumlah, ngan kelas tambahan lagi, kelas itu lar, ini lar... mereka selalu busy kan?
mungkin ada antara korang yg macam aku, dah lama merancang untuk ke mana2 sempena holiday ni, wherever korang nak pergi. selamat bercuti. hope korang enjoy holiday korang and have a lot of fun.... sebab saat2 macam ni cuma datang sekali-sekala jer, so enjoy selagi korang boleh :)
minggu depan aku ada hal skit. aku akan jadi salah satu facilitator dalam kem Arab kat sekolah aku! alaaaa, xder yg perlu dibanggakan ngan hal ni. sebenarnya aku x nak tapi bila ingat kat ustazah and budak2 fom 1.2 and 3 yg sangat2 eager utk kem tu, aku kuatkan jugaklah hati ni untuk jadi salah sorang faci. kalau x, lagi baik aku dok umah tido.. jadi faci atas katil! bagitau amy(ketua faci, hohoho!) ade ke dia cakap aku xpyh nak mengada2! maknanya, suroh aku dtg jugak.. maybe sebab dah xder manusia lain kot. dah lar x cukupsorang, kalau aku tarik diri.. kesian kat mak cik tu! seriously, aku x tau nak cakap ape kat budak2 tu, imagine : seorang pelajar fom 4 nak nasihat pelajar2 yg just several years younger than me. i don't know what to say and what to do that 2 days! well, i'm not really good in advising people. diri aku sendri pon kadang2 tak ternasihat! kadang2 terlampau degil dan suka ikutkan perasaan. bukan kdg2, most of the time, ok.. i admit that!
so, nantikan cerita dan kisah aku jadi faci minggu depan erk! ape boleh buat, just wait and see!
last but not least, happy holiday again.. especially kpd classmates aku:

hafizi a.k.a Pg ~ melaka and then straight to genting highland katanya, yg tadi balik awal cuci baju and kemas2 barang.
arif pon~ kl. dia satu2nya orang yg x pernah duduk kat kl tapi tau satu persatu jalan kat kl.. budak ni mmg, tiap kali cuti mesti ke kl. p/s : lawak ar tarian ko tadi.. kagu ape justin bieber. baby, baby, baby oh! ngee :p
sume yg lain, aku dengar nk pergi "melencong" ke kb mall. except fakhri, hakim, alex and ajat yg nak ke billion, cari cd game. ape lar dorang ni.
ayah fakri : menunaikan umrah ke Makkah. semoga selamat pergi dan sampai. aku x tau bila. aku tanyi si fakri, dia sendiri pon x tau ayah dia pergi bila. teruk betul!
aku sendiri akan ke kl jugak. x tau lagi bila. dalam minggu ni tau minggu depan kot....



ok... tu antara yg aku ingat la,
ape2 pon tetap happy holiday buat semua =)
aku sangat2 happy sekarang.
setakat ni result yg dah tau, Math, kimia and BM., alhamdulillah aku dapat A untuk all the subjet.
mungkin tercapai impian aku untuk score lebih dari 7A. nak mengatasi exam lepas. kali ni nak lagi banyak A.
insyaAllah...

No comments: