Wednesday, June 30, 2010

hari yg memalaskan aku utk ke sekolah :)

tengok tajuk tu.
ape la yg aku nak melalut hari ni agaknye yer. x tahu laah. saje jer.hari ni xde semangat lansunng utk pergi sekolah. tapi aku gagahkan jugak kaki ni melangkah. walaupun separuh hati dah x tahu melayang kat mana.ape laa aku ni kan? patut bersyukur diberi peluang untuk sekolah. kat luar sana berapa ramai lagi budak2 yg nak sekolah tapi x pernah ada peluang. kau ni sihat tubuh badan, ada kaki, ada tangan pastu tinggal plak kat tempat yg aman damai  x nak pergi sekolah pulak. aku selalu cakap macam tu saat aku malas nk pergi sekolah. and it works! sepanjang 2010 ni x pernah sehari pon aku tinggal sekolah. terer x? of course.


ada banyak sebab aku malas nak pergi sekolah. subjek2 yg x minat la, itu la, ini laa. haiiii. macam.macam. mengada2 tu melebihi tuan puteri intan payung betul!
dalam kelas tadi. ya Allah! mengantuknyer.  kalau boleh, nak jer tutup mata ni dan tido mcm org bodoh. hahaha. tapi sepanjang jdk budak besar(16 thn) ni x pernah lar tido dlm klas. spanjang 2010 ni laar. al maklumlah termasuk dlm salah satu azam thn baru ari tu. jadi tahan jgak lar mata ni dr tertutup rapat. penyakit mengantuk ni plak cuma datang menyerang time ckgu tgh mengajar jer. kalau time ckgu xde dlm klas. ok jer! siap bleh bukak kelab bual lagi. ni lah penyakit budak sekolah. nak kata tunggu bola semalam hampeh! awal2 lagi dah tido. x sempat tgk spain lwn portugal. then. penyakit ni sangat mudah merebak. bila org kat sebelah kita dah berpuluh2 kali menguap, x lama lepas tu kita pon akn berjangkit skali. sama2 menguap. lebih2 lagi time ckgu2 skema. x tahu ker yg kami mengantook! but  ada ckgu yg paham situasi kiteorg, so mereka akan cuba buat lawak. walaupun kdg2 x lawak, we appreciate lar!
ok, lah sudah habis cerita bermalas-malasan nh. lain kali aku story lagi ^_^

No comments: