Monday, May 3, 2010

lumrah kehidupan pelajar....

mmmm,,
minggu ni ak busy sangat, walaupun hari2 aku busy sebenarnya! tapi betul this week mmg busy gila ar,,.. x tau la knapa ak rasa macam xde semangat jer! :( someone, help!
hari ni, kenapa erk ak rasa macam tgh gila exam. tasawur islam td buat exam, sivik pon exam.... bencinya! ak dah lar yg paling rajin... hahahaha! exam kedua thn ni akan diadakan sbelum cuti sekolah nanti...emmm, rasanya x hilang lagi letih badan ni!

adakah ak seorang yg gila study??? rasanya x kot... please la xxxx!
tadi ak tido, letih sangat rasa badan ni.. dlm tgh asyik2 tido tu bleh plak ak mimpi pasal addmath!( tahu lar x pandai addmath, kan?) tapi mmg betul wei! ak mimpi pasal add math! ak tgh kira soalan2 yg ak belum siap... takutnyer!
ak bagi tahu umi, and she said it is normal... sbg pelajar sometimes kita terbawak2 apa dlm realiti ke mimpi. ak mmg x mahu, x ingin lagi mimpi macam tu..huhhuhuuhu! x nak wei,,,
selagi bergelar pelajar, kita x boleh lari dari homework yg banyak...walapun letih tetap kena buat, dah lumrah pelajar..
bak kata cikgu itu :)
semua orang yg berjaya menghadapi kesukaran dahulu dalam hidup mereka, dan mereka yg paling berjaya merupakan orang yg paling banyak mengahadapi kesusahan...
bersabarlah demi masa depan anda, x salah bersusah dahulu...Allah bersama mereka yg sabar dan tabah,,,

2 comments:

♥♥ eija ♥♥ said...

nasihat akak...
nikmatilah kehidupan semasa belajar nie...
tak de masalah hanya masalah untuk belajar sahaja yang bagi akak tak sesusah masalah kehidunpan...
pecayalah dalam pusingan hidup, masa belajar yang paling menyeronokkan :)

missyana izzati said...

terima kasih akak!
insyaAllah, sy akn cuba memperbaiki diri sendiri...
thanks again>>.