Wednesday, April 14, 2010

see life...


perkara pertama yg aku nak cakap hari ni ialah... AKU TAK SOMBONG LAR! ntah ar sapa yg cakap aku sombong... ak ni dah lar baik+baik+ friendly+friendly+caring....
orang yg x kenal aku jer yg bleh cakap ak, sombong...
so, x patut kita menilai someone or something terburu2 tanpa kita kenal hati budinya...
ok? so, buat korang2 itu, dah lar jaja cerita cakap ak sombong....
aku budak baik :))

semalam, klas aku ada sesi kaunseling ngan kaunselor... oklar, drp boring...menghabiskan masa x tertentu pasal better dgr kaunseling....
tajuknya "APA HALA TUJU SELEPAS SPM?"
then, kami pon diberi sedikit penerangan tentang topik ni.. best! at least ada lar sedikit pengetahuan tentang hala tuju masa depan diri sendiri...
yang paling aku nak buat after SPM ni, aku dah x nak datang sekolah sebagai pelajar... biarlah, ak jadi someone yg aku nak bukannya..aku mahu ke universiti, mahu ke oversea, nak jadi doktor dulu(tingginye cita2) .. yg pasti, x nak bergelar pelajar sekolah lagi!!!
pas2, ada lar sesi personaliti...kita ke depan kelas n bagi tahu apa yg kita suka dan x suka tentang diri kita, apa yg kita x suka ngan kawan2 kita yg kat dlm kelas tu...
sebenarnya, agak susah untuk kita mengaku silap diri kita especially bila kita mengganggap kita selalu betul.
macam, ada sorang budak tu :p salah orang dalam kain pon dia nampak agi... salah dia depan mata pon x nampak.. ahhh!! SENGAL!

minggu ni sangat2letih tp nasib baik, esok hari khamis dah nak cuti :))
yeaaa!!!!

No comments: