Thursday, April 8, 2010

busy day

salam...

fuh! awal betol ak bangun pagi ni... biasanya kalau hari2 cuti hujung minggu ni lepas subuh mesti tidur balik sampai lar tgahari... tapi hari ni, pelik betul.
hahaha. sebenarnya ak bangun pagi2 ni sebab nak siapkan kerja sekolah yg bertimbun... ak jenis yg x suka btangguh, krja yg banyak ni bkn sebab ak x buat tp kerja yg br ckgu bagi semalam.. banyak! nampaknya 2 hari ni ak mmg x pergi mana2 ar..dok mghadap buku2 ni jer....
pagi tadi, umi ak tgh bersiap2 nk g tengok butik dia, ak pon pergi lar dlm blik umi ak...

aku : umi, along xsey g tuisyen lar ari ni.
umi : hah, knapa plak?
aku : malas la umi, bnyok kijo ni
umi : malas? peliknya...


tu lah hakikatnya, umi ak pon pelik knapa ak malas g tuisyen ari ni sedangkan biasanya ak yang plg brsemangat dlm rumah tu when it comes to tuition. al maklumlah, since i got 55 for my addmath in the last exam ari tu, ak mmg bsemangat nak blajr to make sure dlm exam akan dtg ak dapat A. yg peliknya, dpt 55 pon kwn2 ak cakap dah tinggi... ish!ish!ish! so ak pon cakap "kita kan nak score A in SPM next year bkn C"
ak dah nampak beberapa kawan ak yg dah mula tekan gear.. ak pon kenalah tekan gear skali. x nak ar org dah ke bulan, kita still lagi baiki enjin motorsikal buruk kita... lagi satu, ak x nak g tuisyen ari ni bcoz ak nak cuba mguasai chapter 4-biology. tajuk ni mmg susah n mmerlukan kefahaman yg betul.. nak try recall n understand apa yg Cikgu Romlah cakap time dlm klas...ak x tau ape2 pon psl tajuk ni..enzyme,proteins, carbohydrates,bla..bla.... tension sungguh la mcm ni!
hari ni birthday, apih(kawan ak) n babysha(my lovely sister)..happy birthday for both of you. may Allah bless you in many ways. insyaAllah..babysha dah 2 tahun.. dan makin besar adik aku ni....
ari tu, classmates ak sume dah dapat diorang punya kertas englis exam ari tu...several people got A, most scored A- and the other got B. yg memelikkan ak,krtas ak xder... time tu macam2 benda ada dlm kpala otak aku.. 1. mungin ak score the best result among all, teacher nk buat contoh kot. 2. ak yg paling teruk! matilah aku, mesti kertas ak dah kena bakar.waaaa!!!
last, ak g tanya teacher utk kpastian, teacher cakap ada cigku ambik kertas essay ak nak tunjuk sample kat budak2 lain.. masa tu FUH! lega + bangga...proud lor! walaupun essay yg x seberapa tu...hahahahaha :)

No comments: