Friday, April 23, 2010

buat Tkah NyaK....

nyak yg bertudung koko..

salam.....
hari ni ak xde idea nak tulis ape, esok dah sekolah malasnya! urgghhh!!! tapi bercakap pasal malas pergi sekolah megigatkan aku ngan mesej apih semalam..
sms yg bbunyi :
ingatlah hanya zaman persekolahan je yg mengajar kita erti sahabat dan remaja, bila zaman itu berlalu nescayaia xkan kembali lagi... masa ni jugaklah kita membawa haluan msg2, mungkin sukar untuk kita semua bersatu kembali dalam satu tempat sekecil bilik darjah, belajar,bergurau,kenakan guru,kekantin,kepadang bersama2....gaduh budakbudak (hahahahaha), terbukti zaman belajar merupakan zaman persekolah yg x dapat dilupakan... mungkin satu hari nanti kita akan menangis bila teringatkan zaman ni yg dah berlalu...

saat baca mesej ni ak macam nak gelak pon ada, sangt2 menarik..mmg kena ar ngan perangai kiteorg... hahhahahahaha!
hari ni ak nak story2 pasal seorang kawan ak yg bernama tikah, @ nama glamournya tkah Nyak...
nyak especially for you ni :) hahahaha!

nama : Nur Atikah bt. Abdul Rahman

nama glamour : tkah nyak@ tkah Ab.
address : port china village tapi kat Malaysia (kg, pengkalan China)
tempat kat dlm kelas : dekat ngan ak, tepi jer...
kelebihan : boleh tidur dalam kelas tanpa diperasan oleh cikgu2.. terer tu!
kelemahan : selalu nak pitam kalau time perhimpunan ari Ahad, selalu tersalah dgr homework yg cikgu bagi...
hobi : tido dlm klas
makanan favourite : coklat bigtop+nasi+ikan kering
minuman yg paling dibenci : milo
minuman yg paling minat : xder.. dia suka makan ais jer..

meh sini ak ceritakan kenapa beliau ini dipanggil tkah nyak. meh dekat nenek cu!
kat dlm kelas aku ada 3 org manusia yg bernama tkah jadi kami telah membuat bberapa nama glamour atas persetujuan semua ahli kelas, tkah yg pertama bernama TKAH SAM, yg kedua TKAH GONG(xperlulah ak bagitau pasal dua org ni!)
tkah nyak diberi nama Nyak kerana kerusi yg beliau duduk selalu bbunyi nyak,nyuk.nyak,nyuk,nyak,nyuk,nyak,nyuk... dan telah mmbingitkan satu kelas. sejak tu lah nama Tkah Nyak diguna pakai sehingga sekarang... ak rasa dah 2 tahun, beliau menggunakan gelaran ni. bagus jgak! unik dan tersendiri...hahahahaha!
nyak ada masalah mudah pitam... ak rasa dah banyak kali beliau terpaksa dipapah kebelakang dewan sbb nak pitam..naktergelak pon ada kalau teringat pasal benda ni... moral : sila ambik breakfast utk mgelakkan masalah pitam@gelap mata ni...
nyak ni suka sangat makan bigtop.... helo?? bukan calang-calang bigtop ok! hanya yg plastik warna kuning tu..ala,, yg masam tu... pernah satu hari, beliau beli bigtop yg warna kuning ni sbanyak RM5(kuning shj tau!).. apa yg lebih memeranjatkan, beliau mghabiskan semua skali dlm masa 2 hari! what a pelik girl! ni menunjukkan obsesnya beliau dgn benda yg berwarna kuning ni...

ok lah kalau ak nak story pasal bdk ni.. mmg x abis lar.. sbb mmg banyak benda pelik yg dia pernah buat. tu x termasuk ngan apa yg dia akan buat lagi pd masa akn datang...
lain kali ak crita lagi pasal kwn2 ak yer!
salam....


nota kecik :nyak bila nak knalkan ak ngn bf ko hah???
buat nyak : stay cool yer! jgn marah erk!


sayang korang sangat,sangat,sangat. muahhhhh!!!

2 comments:

y@n@ M!B said...

mana satu pics nyak tu??hehe
kim slm kat dia yeh..^_^

missyana said...

ooo...
dia yg pakai tudung koko n baju hitam tu,,
nanti sy kirim salam.. insyaAllah....