Friday, February 19, 2010

pergi..pergi dan pergi

assalamualaikum....
sesunguhnya setiap permulaan pasti akan diiringi perpisahan, itu yg pasti. cuma yg membezakan ialah, perpisahan yg sementara atau perpisahan buat selama-lamanya...

ramai temanteman, sahabatsahabat yg telah ke sbp dan mrsm...
cuma ak dan beberapa yg lain decided to stay... well, apa boleh buat, we cannot stop people, right??
so kepada yg pergi, pergilah... aku dan teman2 di sini mendoakan korang selamat, berjaya dan insyaAllah menjadi insan yg jauh lebih baik...tapi ape2 pon hidup mesti diteruskan..jgn risau 10 pergi, 30 mari! orang kata yg patah tumbuh, yg hilang berganti... cuma mungkin agak sukar untuk melupakan mereka ini after more than 3 years kenal.. dah biasa, pergi kantin skali, berbual sekali, buat homework sekali, so bila ada yg pergi... terasalah kepelikan dan keanehannya! tapi kami akan cuba untuk membiasakan diri dgn new environment ni.. kita jer yg ingat kat orang kat sana, orang kat sana?? entah2 dah lupa kat teman2 diorang kat sini... nama pon dah x ingat kot???
xkisahlah!! yg pasti korang selalu dalam ingatan kami.....
~peja
~kimie
~serah
~tarinee
~mat roy
~kamal
~amir
~nijam
~hafizuddin
belajar betul2 yer! kalau korang fail kami akan boooo korang kuatkuat...hahhahahahah!!!!
sejauh mana pon korang pergi, hingga ke hujung dunia sekalipun, korang xkan jumpa sebuah kelas yg macam kelas ni... kelas yg paling bising,paling susah nak diramal!

kita cemerlang dari segi akademiknya tapi semua orang pasti akan hairan macamana cara kita buat sampai dapat tempat no1 dalam PMR last year.. nak kata selalu buat revision,, rasanya 2,3 org jer,dlm kelas, kita tidor, buat kelab bual,kedai kopi....tapi 2lah... kehebatan kita..., x perlu menunjuk2 yg kita sebenarnya terer. mungkin betul kot ape yg kita selalu cakap sebelum ni "HERO X GADUH" maksudnya "PAHLAWAN X PERLU TERBURU-BURU" bagi sebuah sekolah biasa, pencapaian seperti ini boleh dibanggakan,, mengalahkan sekolah berasrama penuh, sekolah harian biasa dan sekolah rancangan khas dalam daerah bachok. its not an easy thing to do...akan jadi kenangan yg xkan dilupakan..
teman2 yg bersama dengan aku di sini, kami akan melakar kejayaan yg sama pula tahun depan dalam SPM, tunggu kedatangan kami! Watch OUT! insyaAllah
korang pergi ke sekolah mane2 pon korang xkan jumpa ngan org yg sebijik macam kami kat sini.. lina si speaker, yana apple, amy( assistant monitor yg garang), sarah spek, mirah bdk senyap tp skrg dah pandai menjawab, tema si ibu kucing, tikah sam, nyak, aini yg suka cakap suka hati dia, dan ramai lagi and of courselah AKU! yg baik lagi cute..huahuahua...

so, once you go never come back! if not you are a loser..kata2 cikgu imran..harap korang ingat selalu...
sayang korang sangatsangat!!!! dok di sekolah lain ingatlah kat teman2 di sini jgak yer!
salam....

No comments: