Monday, January 4, 2010

today is monday...

salam......
hmmmm, jadikan hari ini lebih baik dari semalam. insyaAllah...

hari ini cuma ak sorang jer dlm family ini yg ke sekolah... umi kena pergi ke PPD untk mguruskan pasal pertukaran sekolah umi jadi ayien, abby and danish x pergi la ke sekolah,, happy la tu :)
oh! lupa nak crita pasal si danish ni... MUHAMAD DANISH HILMAN, sepupuku, baru berumur 6 thn tapi kira mcm tumpang kat darjah 1 laa ni... danish sangat2 bersemangat utk memulakan hari persekolah sebagai budak kat sekolah..semua preparations telah dibuat dgn sangt baik sekali.. beg transformer, kasut sampai 2 pasng, n banyak lagi laa. so, sepanjang musim persekolahan ni, he will be staying with us at my house... tapi of course la parents dia mesti la dtg jgak jenguk bdk nakal sorang ni.... dah macam adk ak la plak, pergi sekolah sama2 ngan ayien n aby, mngaji pon skali, tido skali, almost everything skali... mula2 agak ssh la untk dia get used dgn environment kat sini, sekolah baru, rumah baru tapi nanti dia akan biasa ar....
hari ini, mcm smalam ada sesi orientasi tg telah masuk hari ke2... hari ni??? kalu semalam memboringkan, hari ni lebih baik... boring dan at the same time mengantuk!hmmmmm, mgkin sebab ak x cukup tido kot smalam,, tapi.. ak tngk org lain lagi laar ngantuk..habis semua gula2 aku makan still lagi x dapat hilangkan rasa mngantuk ni...
pasal post smalam...ah! betul la nama ckgu 2 CIKGU MUHAMAD ASRI BIN JUSOH... dah ingat dah! hehehe... sorry la yer!
ok, so lets get back to the show... hari ni, dimulakan dgn tazkirah pagi oleh ustazah dan lps 2 ada la bbrapa taklimat2 yg lain... taklimat kokurikulum, taklimat bhasa,mgkn ada taklimat yg lain tapi ak x ingat..sangat2 meletihkan! ak ingat lepas balik ni, ak nak tido tapi x leh tido la plak. ntah ar x ngantok...ehhh, tadi masa dlm dewan punya la ngantok...
biasa la bila budak2 dah boring mmg la dewan 2 jadi bising,, so ada la kiteorg kena makan kelepek free banyakbanyak!!! insaf la kejap pas2 buat balik..dah habis kiteorg bosan...what can we do.. tido??? x selesa... tapi disamping 2, ada jgak la slot2 yg seronok masa sesi orientasi tadi and of course dkendalikan oleh counselor baru kami, Ckgu Asri kami... best!! dia panggil bdk2 yg skor straight a's masa exam pmr ari 2... berkongsi teknik2 dan tips2 belajar..seronok, gelak kuat2.huahuahuahua...

ok lah, ak ngantok ni... tido dulu la yer!!!
salam.....

No comments: