Wednesday, December 30, 2009

terima kasih buat siapa???

One's home is like a delicious piece of pie you order in a restaurant on a country road one cozy evening - the best piece of pie you have ever eaten in your life - and can never find again. After you leave home, you may find yourself feeling homesick, even if you have a new home that has nicer wallpaper and a more efficient dishwasher than the home in which you grew up.
RUMAH INI TERBAIK.... kalau jumpa rumah yg lebih baik call aku!


TERIMA KASIH
yg tidak terhingga kepada..........

pertama-tama sekali kepada umi ( NOOR AZNIAH@NONI BT MAT NOR) dan papa aku( ABD. AZIZ B. ABDULLAH). thanks a lot sebab sudi MELAHIRKAN, MENJAGA, MEMBIMBING dan MEMBESARKAN along....terima kasih sebab sudi mendidik budak yg bernama NUR LIYANA IZZATI BT. ABD. AZIZ( huhuhu, jarang menggunkan nama sebenar...tapi aku tetap bangga ngan nama aku ni.) terima kasih kerana memberi saya nama yg baik,nasihat yg berguna, keluarga yg sentiasa memahami, adik2 yg nakal, rumah yg selesa, bilik oren yg sentiasa ceria, katil putih yg sentiasa berpenghuni...the most important thing is thank you for giving me a very beautiful life in this wide world... terima kasih sebab sabar dengan kerenah along selama ni.... sangat2 penting untuk mempunyai ibubapa yg sangat2 baik sebab children need role model not supermodel...
A parent's love is whole no matter how many times divided......



then, terima kasih kepada adik2ku yg sentiasa memeriahkan hidupku selama ni... NUR ARDINI IZZATI, NUR NURIN IZZATI, NUR HANIN IZZATI dan NUR ANISSHAFIYA IZZATI... every time i scolded you, i never meant to make you felt down...xpernah terlintas sedetik pon kat fikiran along utk melihat kamukamu ini,keluarga along sendiri bersedih jauh sekali susah... ingat kehidupan ialah seperti sebuah permainan, jika kamu memilih untuk gagal, maka gagallah kamu tapi jika kamu memilih jalan kejayaan, insyaAllah... kalau mmg along ditakdirkan untuk berjaya satu hari nanti( insyaAllah), i will be more proud if i see all my sisters sucess too... kejayaan x datang kepada kita, kita yg bergerak ke arah kejayaan....ingat!!! having a sister is like having a best friend, korang tau,, whatever we do, they'll still be there..2 kalau sorang,kalau ramai macam aku ni...lagi untung :) adikberadik are as close as hands and feets....

my friends know the song in my heart and will sing it back to me when my memory fails..terima kasih kepada teman2 yg sentiasa ada di sisi, yana,tkah,tema... you guys mean a lot!!! semua classmate2 aku yg mmg rapat macam tin sardin! nak kena aku tulis ke nama korang ni...hmmm, x payah larr... nanti post ni akan jadi terlampau panjang plak... kalau korang pernah menyapa aku dgn perkataan seringkas "hai" atau "wei" maksudnya kamu kawan aku...tapi kalau kamu cakap " mc lom lah budak yg paling cantik yg pernah aku kenal..." maksudnya kamu ialah aku punya best friend...tapi kalau kamu cakap "mc lom terlampau cantik dan tiada siapa yg dapat menandingi kecantikannya"...aku akan tersenyum sampai ke telinga, koranglah sahabat sejati aku dan aku akan mengkelasikan kamu antara kawan2 aku yg berada di wad 10 tanjung rambutan..hahahaha :) gurau jer... aku pon manusia biasa jgak... ( budak ini tidaklah comey mano pon,,,biaso jah) terima kasih for giving me a very big laugh selama ni, sekarang dan aku harap selamanya :D
But oh! the blessing it is to have a friend to whom one can speak fearlessly on any subject; with whom one's deepest as well as one's most foolish thoughts come out simply and safely. Oh, the comfort - the inexpressible comfort of feeling safe with a person - having neither to weigh thoughts nor measure words, but pouring them all right out, just as they are, chaff and grain together; certain that a faithful hand will take and sift them, keep what is worth keeping, and then with the breath of kindness blow the rest away...... :)

kepada mereka2 yg selalu baca blog aku ni...terima kasih banyak2! tapi aku lagi berterima kasih kalau korang klik kat iklan nuffnang aku ( promote!) hehehe... kepada follower2 aku,terimas! kepada blogger yg aku ikut blog mereka, tiada apa yg aku nak cakap selain "ANDA SANGATHEBAT dan BLOG ANDA SANGAT COOL" harap boleh jadi sebagos kalian satu hari nanti.. terima kasih sebab sudi bukak blog yg x seberapa ni... aku sedar masih banyak yg perlu diperbaiki di blog ini,, maaf kalau ada menyingung hati korang secara sengaja atau tidak.itulah khilaf aku! kalau korang rasa korang sayangkan aku dan nak lihat ini blog terus dan terus membangun, korang boleh leave korang punya komen kat chatbox aku..mari sama2 kita bukak kedai kopi! hahahaha... aku x tau sape yg selalu baca belog ini, yg aku tahu mmg pembaca setia ialah KIMIE dan NAZURAH...yg terbaru aku tahu ialah SERAH...( jadi, teruslah membaca blog aku ni, pas2 korang pergi canang satu sekolah macam korang selalu buat 2....) kepada classmates aku yg selalu baca blog aku, jgn gege ko org lain..senyap2 sudoh ar..ni blog kite-kite jer! arigato haik!



mesti korang tertanya2 kenapa aku ucapkan terima kasih kepada mereka2 yg tersenarai kat atas 2 kan??? aku pon x tau....mungkin kerana mereka merupakan orang2 yg sangat hebat dan merupakan inspirasi saya dlm berblogging ini... terima kasih kepada andaanda ini :) :) :) saya sayang kamu!

jika anda tergolong dlm senarai yg aku senaraikan kat atas itu maksudnya korang seorang yg .....

HEBAT, SWEET, BAIK, ANNOYING, GILERgiler, SEWEL, BAGOS, CERIA, SUKA GELAK,HANDSOME, SEKSI, CANTIK dan yg paling penting, kalian ialah mereka yg aku SAYANG dan HORMAT.... (jangan sia2kan penghormatan ini!)
tapi,,,
aku tetap harus cakap ini,,,
AKU LEBIH HEBAT DARI KALIANKALIAN INI...
huahuahuahuahuah..... :)



p/s : gurau jer...jgn marah! hiasalah hidup anda dgn senyuman bukan sengih!
p/s : kalau kamu tergolong dlm golongan di atas dan kamu rasa tiada org yg sayang kpd kamu, you are absolutely wrong..aku kan ada! harap aku selalu ada di sisi kalian through thick and thin!

kalau korang tanya adakah aku yg menulis post ini, jawapannye YAAA!!! ~
salam....

No comments: