Monday, December 28, 2009

rezeki bukan di tangan manusia..


Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling faces. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams."

salam....
i start my post today with a quote by Ashley smith..very very beautiful words, i bet she must be a very wonderful person....
hmmm....lama betul x update blog ni..ya Allah! bersepahnya....habuk..banyaknya,,pinggan x basuh,, kain x lipat,, lantai x sapu (macam jaga umah la plak!) mmg pon, blog ni mmg aku dah anggap macam umah aku yg ke2... here, i am free to write and share about everything and anything that crossed my mind, my feelings, my toughts..i mean everything,, xde org yg nak marah..org cuma boleh komen jer pas2 everything depend on us..nak terima atau x..bak kata blogger2 lain "ni blog aku, ikut suka ati aku la nak tulis ape pon .Other people's opinion does not have to be
your reality...
ok....
mmg dah lama x update blog ni..sebenarnya dah banyak benda happen dalam hidup aku lately cuma xde mase nak tulis n share ngan orang lain..sharing is caring kan??? too many problems came tapi cuma beberapa jer yg dah selesai..yang lain, masih dalam kpala otak aku ni,,, because of too many things happen, setengahnya aku dah lupa..rasa macam ada seguni beras seberat 5kg dalam kepala otak aku ni..masalah itu,masalah ini..ish..ish...ish...
moga2 masalah2 ini akan dapat diselesaikan dalam masa yg terdekat.Amin....rasa sangat sangat sakit hati,, kenapa..bila anda dibandingkan ngan org lain..mesti kita x suka... ada pepatah yg mengatakan "the best man will win" mmg betul, there is no doubt about the saying cuma kadang2 bergantung jugak ngan nasib seseorang...rezeki kita,,, macam orang selalu cakap kat aku " macam mana cuma boleh 8a sedangkan ambik 9 subjek..org lain ramai yg dapat 9 knapa kita cuma dapat 8" ohhhh... i don't know how to answer this killing question...kalau boleh aku nak teriak kuat2 dan cakap "STOP!!!!" in high peech!!! betul ni...kenapalah mereka ni x boleh dan cuba nak paham yg bukan rezeki aku kali ni...rezeki bukan di tangan manusia....
xde org yg xnak berjaya..even kalau tanya budak2 yg x tau membaca pon akan cakap yg diorang nak straight a... bukannya aku mintak untuk gagal...i never asked for it..no one had done such stupid thing...
of course la, orang yg tanya macam ni mestilah orang yg disekeliling aku jugak...bukan semua yg tak paham cuma segelintir aje yg kureng ckit...yg pastinya bukan umi aku laaa...my mum is the most supportive person in this world...i might live tanpa org lain dalam dunia ni tapi tidak tanpa umi aku.... walau ape yg terjadi kepada aku, my mum is always there to share my sadness...mungkin inilah orang cakap naluri ibu... bila aku tanya umi, umi akan jawab "naluri umi biasanya betul" aku setuju jugak sebab mmg pernah dan selalu berlaku.....ape yg umi aku x bagi aku buat sesuatu, mesti ade sebsb die..jadi semua,,, tolonglah faham situasi budak ni....

You must be
true to yourself.
Strong enough to be
true to yourself.
Brave enough to be
strong enough to be
true to yourself.
Wise enough to be
brave enough to be
strong enough to
shape yourself from what
you actually are.



p/s : You should examine yourself daily. if you find faults,you should correct them.when you find none, you should try even harder...
p/s : kalau memg you a perfect person, you can't expect others to behave and be exactly like you coz sesetengah orang lebih baik menjadi diri mereka sendiri,unperfect!


...............................................................................




No comments: