Thursday, December 24, 2009

result yg telah keluar...

salam.....

pertama sekali aku nak ucapkan tahniah yang teramat2 kepada teman2 yg telah mendapat keputusan yg membanggakan dalam PMR tahun ni especially classmates aku yg mmg the best in the world lahhhh!!! bagi yg x mendapat result yg kurang baik 2, xper jgn putus asa.... ni baru PMR bukan SPM lagi ( buat diri aku jgak!)
jadi tadi aku telah pergi ke skolah awal, dalam 9.30 lagi,, time 2 cume mat apik ngan peja jah hk datang awal...so, ak join lar dorang, borak2, bincang pasal result, macam2lah... diorang bgtau yg diorang risau lar, 2 lar tapi ak mmg yakin yg diorang mesti straight A's punya.... then barulah kamal, fida n dila dtg...pas2 makin ramai lar yg dtg..yuni,amy,kimie,na,serah n ramai agi...
kiteorg tersangtlah bdebar n a little bit excited lar.. dahlah result lambat bgtau..hampir pkol 12 gak la br dapat tau..hmmm.. aku??? cool jer.. org lain ak tengok punyalah bdebar.
time dlm dewan, sebelum dapat result, ak tgk macam2 perangai ada,, ade yg x kisah.. ade yg x senang duduk,, ada yg buat adegan sebak, sedih aku! ( amy, tahniah! nangis gembira lar 2) ak pon nak nangis skali tgk die nangis... then, ade lar bbrapa cikgu yg datang cakap skit2, sape yg dapat straight A's, sape yg dapat 8A n agi2... xnak bg sakit jantung. hahahahaha. terima kasih cikgu!!!! (rasa x blh nk tahan air mata bila pergi cium tangan ckgu,peluk ckgu..terima kasih cikgu.. you mean a lot to me! of course)
16 orang dpt straight A's (tahniah!)=) 5 org 9A, 11 org 8A....
16 org yg ambk Arab (termasuk aku)= 5 org dapat 9A, 11 org dapat 8A,1B or 1c...
jgn kecwa kpd yg x dapat straight A's,, ak pon same...
umi aku nampak happy jer, tersengih jer... mesti umi happy aku ngan angah dpt 8A tp umi mesti lagi happy kalu aku dpt 9A... insyaAllah, along akan buat yg terbaik pd masa akan datang!

8A 1c, not easy utk dpt macam 2..,walaupon ak target 9A n i had spent the whole day crying until my face turn red, mata aku jadi sepet..ak rasa,aku dah boleh dan try untuk menerima kenyataan... tapi aku akui, masih ade perasaan sedih, a little bit dissapointed...tapi bila ingat umi n ckgu2 cakap " ala, kan dah dapat 8a tu,,ok lar!"
terima kasih, syukur Alhamdulillah kerana Allah telah mengurniakan org2 yg sangatsangat kuat disekeliling aku, mereka lebih tabah dari aku sebenarnya...

walaupon, 8A 1c bukanlah keputusan yg boleh dibanggakan, aku sangat bersyukur....
aku xpernah dan xkan menyesal ngan keputusan aku untuk ambk bahasa Arab...
bg aku yg penting ialah ilmu yg aku dapat, gred 2, soal ke2... dan sentiasa ingat pesanan ustazah n sek2 ni supaya jgn menyesal ngan keputusan aku untk ambk Arab...
aku sepatutnya bersyukur sebab aku adalah antara org2 yg terpilih dberi hidayah untk ambik Arab...
dan masih ingat kata2 ustazah naimah td dalam phone utk tenangakan aku " ok lah 2, 8a 1c... c arab ok lar, bukn D atau E...dgn markah C 2 nanti boleh pergi mesir, jordon....bkn senang nk dpt c 2....insyaAllah,,jgn sedih2!....) lebih kurang mcm 2 lar kata2 beliau..ustazah sentiasa dan sentiasa ada macam2 cara utk buat kite fell better..maaf sangat2, ustazah!!
buat pg, kimie, serah (antara org yg ak tngk paling frust td) n termasuk beberapa yg lain..tabah yer!!!! aku sentiasa ada...men ho na...



p/s: terima kasih cikgu2 kerana sudi mencurahkan ilmu kepada saya..
kak long mintak maaf ustazah sebab x dapat score dlm Arab...,
terima kasih sebab sentiasa memahami kak long, jasa dan ilmu yg ustazah tlh bagi
xkan kak long lupakan...
p/s: buat yg senasib ngan aku dpt 8A 1B or 1c..hmmm.. jgn sedih2 yer! this not the end
of the world yet.. kdg2, kegAgalan mengajar kita lebih banyak pengajaran berbandg
kejayaan.. mungkin bukn rezeki kita kali ni... lain kali,, InsyaAllah..
p/s: kpd si straight A's,.. tema, tkah, mat apik, ajat, peja, alex, irfan, amy n ramai
lagi yg aku x ingat..tahiah!!! ohhh.. termasuklah adk aku, mc ngah..you rock,girl!

No comments: