Thursday, December 31, 2009

post yg tidak bertajuk....

dania hani..cute? seperti kakak sepupu dia ini...huahuahuahua!!!
my youngest sister :) aku panggil- babysha, umi panggil- adik sha tapi dia lebih suka mgelarkan dirinya sebagai chica.... x kisah lah nk panggil ape pon, janji ada nama... dia cute?? ohhh,,kamu patut lihat kakanya yg sulung lagi cute...


aku x tau ape yg x kena ngan tarikh blog aku ni.. hari ni sepatutnya hari khamis, 31/12/09..tinggal berapa jam lagi untk ke tahun baru..sudah puas aku mencari kat mana nak ubah benda ni....x jumpa2...
lantak lar! yg penting hari ni ialah 31/12/09, the last day of 2009, hari terakhir aku akan bergelar pelajar fom3... nanti aku akan ke tahun 2010, banyak yg aku nak capai tahun 2010. harap2 dapatlah penuhi azam 2010 aku ni..hmmm..InsyaAllah! doakan aku yer! tapi yg paling penting If you want to make your dreams come true, the first thing you have to do is wake up.
betul..betul..betul..bangun long!!!!!!! kamu sudah semakin tua(xlah tua sangat pon!), kamu harus jadi kuat macam badang hahahahahah :) maksudnya kamu harus jadi orang yg tabah larrr.... jadi org yg kuat hati, jgn ckit..ckit nak nangis..(eh,terasa la plak aku) jadi org yg berwawasan...jadi org yg boleh menjadi inspirasi kepada org lain...org yg berjaya!
Excellence is not a skill. It is an attitude. ingat!kalau kamu mahu kecemerlangan, kamu juga boleh......
hmmm.. 1/1/2010 ni, hari jumaat....aku akan ke barbeque party kat pengkalan chepa( umah ak punya saudara) saje jer die buat party ni..nak meraikan kejayaan aku dan kerabat2 ak yg lain yg success with flying colours dalam PMR yg lepas..jujur, ak xlah berharap untk mgadakan majlis ni sangat tapi bila ada org nak buat, terima jer laaaa....
sekolah akan start 3hb ni..waaaaaaaaaaaaaaaaa!!! dah nak start sekolah laaa. malasnya aku! time2 dpt cuti ari 2 boring nak mampos, rindu sekolah lar tapi bila sekolah nk start macam ni plak... ak x kisah sangat sebab every year ak mmg macam ni...huhuhuhu :) giler! ak x buat ape2 preperations lagi,, buku x beli lagi, baju x pergi hantar umah tkg jahit lagi,, kasut x beli lagi..arghhh! i hate last minute preparations... padan muka kau long! time org tgh sibuk2 pasal brg2 sekolah kau buat bodo jer...padan muka aku! x kisah ar...ak ingat bj 2 mmg x sempat nk g antr kat tkg jahit la, pakai jer yg last year punya...buku2?pen? alat tulis? nanti laaa...sebab fom4 ade orientasi dulu selama 2 minggu... masalah aku ialah kasut...kat mana aku nak cari kasut putih ni???? selama ni ak pakai kasut hitam walaupon ak budak biasa...nasib baik x kena spot check ckgu.... x kira esk sblum pergi majls barbeque 2, ak nak suruh umi stop kat zon ria ke? pusat pakaian hari2 ke? kinta shoes kat kk ke? nak beli kasut...kalau x, nak mampos aku kena ngan cikgu...
malam ni ak nak tengok the westlife show kat tv...yeaaa!!! bestnya! x kira la mlm ni ak nak tengok jgak... sape2 yg berani sentuh tv 2 mlm ni, siap ar! kalau nk tengk citer lain prgi tgk dlm bilik umi....( didekasikan kpd mereka yg dalam umah aku ni)
mlm2 tahun baru mcm ni bukannya ada crita yg best sngt pon....asyik2 nyanyi pas2 countdown tahun baru,the same thing every year..boringnye! at least kalau nak buat konsert ajak lar taylor swift ke, super junior ke, tvxq ke? barulah gempak...aaaahhh, pas2 ubah lokasi konsert 2, buat kat depan umah ak kt village nine mangoes ni, then Yunho dr kmpulan tvxq tu ajak aku naik atas pentas nyanyi skali ngan dorang lagu "Under my skin" waaaaaah! alangkah bahagianya hidup aku... sure akan jadi the best memory punye! then, nak jadi lebih dramatik, si Yunho tu propose ak untk jadi wife die dpn org ramai 2..waaaaahhhhhh! best nyer...
tapi x logik la plak... mgkin x logik lagi sekarg tapi satu hari nanti mungkin??? who knows?
sekarang tengah giler yg teramat2 ngan Boys Over Flower masih menonton crita 2 di 8tv walaupun sudah berjuta2 kali tgk citer 2 kat youtube n vcd...kim hyung joong,will you be my bf??? baby just say yes!

............................................
*budak ini semakin "mereng"
lebih baik stop di sini dulu..

salam......


p/s : kedua2 gambar itu aku baru edit..am i talented? kalau ya, aku boleh tkar cita2 ak dari seorang doktor pakar ortopedik kpd seorg pengedit gambar sekarang! tolong kata x!!! ak masih mahu jadi seorang doktor sampai bila2... xper ak boleh buat part time... :)

No comments: