Friday, December 25, 2009

hari ini punya cerita...

semalam,,,
time ambik result kat dewan sek. maka berlakulah adegan sebak yg berjaya mgalahkan filem2 hindustan yg telah mencapai tahap boxoffice... tahniah kepada pelakon2 kiter! gurau jer....hohoho
lepas ambk result, ak pon join la geng2 budak frust "menongeng" kat barisan depan... ak xder la frust sangat, cume frust skit jer... frust la jgak 2, mc lom! ok..ok... jadi, ak pon cakap ar ngan kimie yg aku x nak on9 ym or blog selama bberapa hari,, kira mcm boikot la ni..bukan, lbh kurang berkabung lar... bila balik umah, ak tgk adk aku si angah nk on9 jgak so entah macam mana ak boleh pergi tumpang sekaki in9..hahahahahahah!!! x jadi ar aku nak berkabung..
pagi tadi, ak on9 ym... chat ngan kimie n na...fuhhhh! nasib baik diorang x tanya pasal aku punya berkabung 2,, kalau x..mampos aku nak jawab ape..xkan nak cakap, umi aku suruh on9 plak. x logik lansung!!! nasib baik diorang dah lupa....
jadi, bila dah on9 ym mestilah update blog, facebook n mcm2 agi... terima kasih kepada yg mengucapkan tahniah kepada aku melalui facebook 2 erk! including some of my family members ( accu,achik, che fida n ramai agi) terima kasih! so, bila aku boleh dpt presents aku ni?????
tadi,, umi telah bawak aku n angah pergi makan chicken chop kat kk..hmmm, pada asalnya nak pergi mkn pizza tp disebabkan ramai org kat pizza hut terpaksalah kami mnukar rancangan tp walaubagaimanapun ttp gak beli pizza n take away jadikan dinner...
tadi sewaktu aku chat ngan kimie,, kiteorg adelah crita2 pasal teman2 aku..listen here,,CERITA bukn MENGUMPAT yer!... hrp2 faham lar... kpd korang2 yg masih frust 2, henti-hentikanlah wei! hidup masih panjang n masih perlu diteruskan lagi... belajarlah untk menerima kenyataan... ni cuma sedikit ujian Allah untuk kita..banyak lagi perkara yg akan kita tempuhi in the future... belajarlah untk terima kenyataan mcm aku... bukanlah sepenuhya sudah pulih dr perasaan "frust" 2 tp well, kdg2 bergantung jugak dengan nasib..mungkin kali ni bukan rezeki kita..lain kali, InsyaAllah....
tp memang lar aku akui agak susah untk mnerima something yg kita x expect nk jadi...lbih2 agi psal result PMR ni..agak penting la jgak,,, kadang2 kita dah rasa ok, dah rasa mcm dah dapat semangat 2 balik, mesti ade jgak org yg akan buat kita rasa down balik..ak mmg xbleh ar jumpa org yg macam ni rase mcm nak bagi gak sebijik, dua kat mata 2 baru padan muka, kan,kan??????
so ape yg aku boleh cakap ialah,,, TABAH yer!!!! aku sentiasa ada kalau korang need someone to share your problems.... sayang korang bergandaganda...

No comments: