Tuesday, December 29, 2009

~2010~

salam....
tinggal beberapa hari jer lagi untk melangkah ke tahun 2010~happy new year!!!
sayang nak tinggalkan tahun 2009 ni :) banyak benda yg aku telah aku lalui sepanjang tahun ni..ada yg manis dan ada jugak yg sedih,,,ape2 pon, semuanya akan menjadi kenangan terindah yg xkan dilupakan sampai bila2..unforgettable memories forever...
2010, ok...aku akan jadi 16 tahun,fom4, new friends,new class, new subjects,new teachers, azam yg baru, sekolah yg baru mungkin??? perhaps??maybe???
bila menjelang tahun baru mesti ada azam baru,new dreams, apa yg kita nak capai sepanjang tahun... for me it is very important to set new dreams,azam yg baru sebab azam2 ni akan buat kita lebih bersungguh2 untuk mencapai apa yg kita nak,target kita..it is not so important yg kita dapat atau x apa yg kita azamkan 2,yg paling penting ialah usaha yg kita telah lakukan,, inilah yg kita panggil proses pembelajaran... inilah jugak yg kita panggil kehidupan,life...kite kena banyak belajar untuk hidup... Life is an adventure..Dare it ; Life is a challenge...Meet it ; Life is a struggle....fight it ; Life is a spirit..realize it....
azam aku??? nak jadi someone yg lebih baik dalam semua, everything... nak jadi seorang yg positif terhadap kehidupan, kalau boleh nak buang semua negative thinking, mulakan hidup yg baru as a new person... dari sudut pelajar pulak, aku nak jadi seorang yg ada matlamat,ada target, then, nak score well in every exams , lagi nak berusaha bersungguh2 lagi in math coz i am very bad in calculating....of course nak jadi pelajar yg berwawasan..wahhh! tingginya cita2 ;) i want to be a good girl,good friend, good student, good daughter..i just keep going better and better....
umi dapat tukar ke SK Beris..waaaa!!! aku pon kena tukar jgak ke SMK Long Yunus...sedihnya!!! ;( tapi dah bercakap ngan umi,,dia bagi aku stay kat Smkb dulu, kalau dapat Mara, aku kena g mara, kalau x dapat tiada pilihan lain...PINDAH SEKOLAH!!! i taught i will end my school years at SMKBachok tp bila jadi macam ni.... sekarang i'm in very bad condition,,nak pergi mara ke sekolah 2???? tapi baik pergi mara sebab mungkin aku sekali ngan some of my friends drp sekolah 2...... actually,aku mmg xnak pergi mara, kalau dapat pon aku ingat x nak pergi sebab i want to end my high school at smkb sebab i am already use to it...cikgu2 aku dah kenal,, 3 years i spent my time there, dah rasa very comfortable ngan the environment there, dah kenal pekerja2, cikgu2..walaupun cikgu datang dan pergi silih berganti...i'm already used... kawan2 yg annoying tapi sweet.. ya Allah! x tau macam mana kalau aku pindah sekolah lain..waaaaaaa!!! x nak aku nak stay jgak kat c2, lagi pon tinggal 2 tahun jer lagi..pejam celik,pejam celik dah 2 tahun... lagi pon smkb is the best school kat daerah ni,, they have great teachers, very friendly environment melainkan kelas yg buruk dan panas...huhuhu tapi kelas kat mana2 pon panas jgak. dah mmg cuaca kat Malaysia ni macam ni... nak buat macam mana lagi?
mmg aku akui sekolah aku ni mmg jauh dari rumah aku, about 15 km...lagi dekat ke kota bharu dari ke sekolah... biasanya umi yg akan hantar aku sebab my mum was a teacher at sk seri kemudi which is just a stone's throw away from my school, keluar pintu pagar sekolah..jalan 10 langkah dah sampai kat sekolah 2...sangat2 dekat...
aku x tau lagi macam mana dan apa yg akan berlaku,aku berserah pada takdir jer la..tapi umi aku cakap x kisah kalau sekolah kat mana2 pon, kalau dah mmg kita nak berusaha untk pandai tetap akn pandai jgak... tapi xkan lar nak skolah kat smk long yunus 2 plak...sekolah 2 teruk laa,,
tapi umi aku cakap sekolah 2 bagus,, pakar math daerah bachok ada kat sekolah 2,,, alaaa, umi aku ni, die nk suruh aku pindah,macam2 dia cakap....macam laa aku x tau!
ok laa.....
ak tengah malas ni...
Selamat Tahun Baru
salam.....

No comments: