Sunday, August 30, 2009

perempuan berkalung sorban


minggu ni aku saje2 search about film2 from negara seberang, indonesia. maklumlah indonesia is very popular with their great movies...dalam banyak2 filem yang aku search, ada satu yg mmg menarik hati ak...."Wanita Berkalung Sorban"
it is a nice story...bercorak keagamaan..erm. best gak ar. lakonan revalina s temat (anissa) dan oka antara(Hanya Khudori). filem ini menceritakan about the life of a woman. anissa seorang yang warak berpegang kepada ajaran al-quran dah hadis sahaja.mengangp semua buku2 moden terpesong....tapi semasa dia dalam proses pembelajarannya, dia berangappan bahawa agama islam hanya membela golongan lelaki, perempuan sangat lemah dan tidak seimbang...for futher information or korang rasa nak tengok citer ni just search at youtube jer...senang!

No comments: