Monday, August 31, 2009

aku nangis

tadi kiteorg dapat result for bahasa arab....ermmmm, markah aku jatuh dgn drastik sekali..of course, ar aku very disappointing dgn diri aku coz aku x dapat kekalkan markah aku yg ari 2...ustazh naimah pon tanya aku about kejatuhan markah aku ni...aku yg teramat sedih n kecewa masa 2 so aku pon nangis ar..adoi!!! malunye aku ni! tapi serious aku mmg xleh tahan air mata aku...skrg ni aku mmg pressure sangat..stress...kalau aku x dapt capai target aku, mmg aku nangis terus ar..tapi biasenya aku sabar smpai kat umah dulu.masuk bilik dulu baru aku nangis...yup! aku mmg mudah nangis...whatever!!!!x kisah org nak cakap ape....i dont care....nasib baek mase 2 xde budak lain cuma ade budak bangang kamal 2 sorang je...kenapa ar budak 2 suka sibuk2 hal org lain....menyampahnye aku...
back to the story...then ustzh pon tanye kenape aku nangis???am i stress with ba??? n i answer yes! mmg aku stress about my studies lately...aku jadi very concerned about my marks and always try to get A for every subjects...maybe because pmr is just around the corner n i don't want to disappoint my umi, teachers and my uncles and aunts who want to see me sucess with flying colours...but yg paling penting skali ialah umi aku....i don't want to disappoint the person who had worked so hard for me...so ustzh biarkan aku nangis sampai habis n luahkan all my feelings....i'm feeling better after that...die suroh aku balik fikir semula apa yg buat ak stress..she gave me 2 choices..first, belajar mcm biase without terlalu pikir pasal ba, x kisah ak dapat gred ape pon for ba...and second, aku mmlih utk belajar sampai aku dapat a....die suruh aku pikir betol2 coz this will affect my future....n die ckp ag..x guna kalau aku blkjr utk dapat a ba tp aku stress....so i have to make a very wise decision here! bile jadi mcm ni aku jadi tpikir balik ttg keputusan yg aku buat dulu when i choose to take ba in pmr...adakah aku dah buat keputusan yg salah????aku pon x tau..sesiape boleh bagi tau aku!!!!! aku stresssssss teramat sangat.....nak nangis ag....

1 comment:

Anonymous said...

blew masa ko pndai bhsa arab........